Heremitage
«Terug naar het overzicht

Werkstress

Werkstress

Het aantal mensen wat met de diagnose “werkstress” thuis komt te zitten neemt alsmaar toe. Maar wat is er aan de hand met mensen die de stress niet meer aankunnen?  Deze mensen kunnen de “druk” niet meer aan die ze ervaren op hun werk.  Mijn onderzoek gaat over de werking van het energiesysteem van de mens. In dit geval, wat is er mis met het energiesysteem waardoor mensen de druk niet meer aankunnen?

 

Als je er vanuit gaat dat ons “zijn” bestaat uit een energiesysteem waar o.a. de chakra’s onderdeel van uitmaken. Het systeem als geheel zou je je kunnen voorstellen als een groot ei wat een behoorlijk stuk buiten je fysieke lichaam uitsteekt maar wel tot binnenin je fysieke lichaam zit. Dat is hetgeen je fysieke lichaam aanstuurt. Zonder bezieling geen leven. Elke cel in je fysiek bevat energie. Daarom leeft het fysiek. Je hersenen zou je kunnen zien als de “harde schijf” van je computer. Daar wordt alles verwerkt en signalen aan het fysieke lichaam doorgegeven.

 

Gedachten zijn krachten.

Stress bestaat uiteindelijk uit je eigen gedachtes die signalen aan je fysieke lichaam geven. De gedachtes zijn van dien aard dat het lichaam op hormonaal niveau de werking gaat verstoren. Omdat het lichaam daardoor niet meer fijn voelt begin je met je bewustzijn steeds verder uit je fysiek te treden. Hierdoor raakt je gronding verstoort . Op het moment dat je gronding is verstoord is ook je automatische afvalverwerking buiten dienst getreden. Alles wat je op een dag aan energie oppikt van andere mensen, van je omgeving, straling e.d. kan niet meer afgevoerd worden. Je loopt dus letterlijk vol. Het voelt als “ik kan er niets meer bij hebben” . Dat is dus ook zo. Op het moment dat je even gaat liggen, raak je wat ballast kwijt omdat je energieveld de aarde raakt. Wat normaal gesproken via het energieveld rondom je voeten wegstroomt wordt nu op andere plaatsen ontladen. Je knapt er een beetje van op. Het herstelt echter je gronding niet.

 

De oorzaak

Dit is wat er energetisch gebeurd. Maar waarom loopt je stress-level zo hoog op? Wat is er met je aan de hand wat je niet ziet of wil zien? Zit je wel op de goede plek. Heb je in de gaten wat je in herhaling aan het doen bent wat niet goed is voor je? Durf je ook nee te zeggen? Bewaak je je grenzen goed? Zijn er collega’s die misschien de rol van een familielid met overtuiging aan het spelen is. Vaak een familielid waar je geen contact mee wilt. Die komen dan in de vorm van een ander persoon op dezelfde knoppen drukken zodat het thema waar je voor weg wilt lopen weer actief wordt. Een scala aan mogelijkheden maar allemaal met het zelfde effect, je schiet je gronding uit en je moet wel op onderzoek gaan naar wat er met je aan de hand is.

 

Soms kom je er doorheen met gesprekken maar er kunnen ook hardnekkiger oorzaken onder zitten zoals Innerlijk kind trauma of rouwprocessen. Ieder geval iets wat het hart flink geraakt heeft. Relationeel kan er van alles aan de hand zijn.

 

Het goed kunnen verwerken van emoties vraagt een gezond werkend energiesysteem!

 

De oplossing

Hoe zorg je ervoor dat je energiesysteem gezond werkt? Alles wat je hebt meegemaakt in je leven laat zijn sporen energetisch achter. De goede zaken is geen probleem maar traumatische ervaringen of langdurige mentale onderdrukking bijvoorbeeld laten hun sporen en verstoringen achter. Ook fysieke problemen of operaties en blessures kunnen hier de oorzaak van zijn.

Deze verstoringen resulteren uiteindelijk in een verstoorde gronding. Dit geeft een scala aan fysieke klachten waarvan vermoeidheid en slecht kunnen focussen het eenvoudigst te herkennen zijn. Als dan in je omgeving de druk oploopt kun je die niet meer goed verwerken.

De verstoringen op energieniveau verhelp je met energie. De healingmethode die ik heb ontwikkeld is erop gericht de verstoringen in het hele systeem te schonen die op dit moment de gronding verstoren. Dat betekent dat je na 1 sessie ieder geval weer op je voeten staat en de weg naar totaal herstel is begonnen. Je kunt weer denken en focussen. Je kunt weer diep ademen en afhankelijk wat het thema is ga je aan de slag daarmee. Zelf of met begeleiding. Net wat er nodig is. Bij rouwprocessen is vaak 1 sessie al genoeg. Net als bij kinderen. Even weer op de voeten zetten en ze kunnen weer verder.

 

Geestelijke Heelkunde

Op mijn site www.heremitage.nl staan ook diverse therapeuten die ik heb opgeleid.

De methode Geestelijke Heelkunde wordt in Haarlem, Lunteren en binnenkort op meer locaties in het land als opleiding gegeven. Petri de la Croix geeft de lessen in Haarlem (www.petridelacroix.nl)  in Lunteren geef ik zelf de 3=1 opleiding. Zie hiervoor de website van  Heremitage. Hier staan ook meerdere case beschrijvingen en artikelen.

 

Werkstress of welke stress dan ook, hoeft dus niet te betekenen dat je maanden uit de roulatie bent. Een goede healing en je werkt jezelf naar een gezonde geest in een gezond lichaam!

 

Met warme groet,

 

Marianne Looij

IMG-20120619-WA0008

 

 

 

 


«Terug naar het overzicht