Heremitage
«Terug naar het overzicht

Wat is nu gezond? Het “anders eten” menu.

Ik heb mij indertijd helemaal laten doormeten met Bicom-bioresonantietherapie bij Henk Calis in Naarden. Daar kwam uit welke stoffen mijn lichaam niet tegen kon en welke schimmels en parasieten teveel aanwezig waren. Heb de betreffende voeding en suiker en gist toen een tijd niet gegeten en daarna langzaam aan de gezonde spullen weer toegevoegd. Ik was toen zo fit dat ik mijzelf niet meer terug kende. Je lichaam heeft dan de hele nacht de tijd om energie op te bouwen in plaats van de hele nacht gif af te voeren. In de loop der jaren heb ik mijzelf weer in de suikerval laten lopen.  Er is zoveel te lezen over wat wel en niet goed voor je is dat we besloten hebben om het maar eens te gaan uitproberen.

Wij zijn nu bezig met een experiment met onszelf. Alleen biologisch, geen suiker en smaak- en kleurstoffen, geen samengesteld voedsel, geen gist dus zuurdesembrood. Wel een paar kopjes koffie per dag en soms thee, veel water en Keltisch zout. Geen honger lijden maar gewoon goed voeden, niet vullen.  Ook de heerlijke zwarte chocolade snoepen wij. Wij zijn nu 1 maand onderweg, resultaat tot nu toe:

Beiden 5 kg gewicht verloren. Geen moment honger gehad. Het gezonde snoep vult heel snel. Na een paar hapjes zit je vol. Je merkt het verschil met de supermarkt spullen, namelijk je eet geen stoffen meer die ervoor zorgen dat je een grote zak chips helemaal leeg kan eten. Of een reep chocolade in zijn geheel soldaat maakt en vervolgens nog zin hebt in meer. Net als in een sigaret zit in het supermarkt eten stoffen die je verslaafd maken aan het product. Alleen tabaksplant wordt je niet verslaafd aan. De 150 additieven die in je sigaret zitten maken dat je niet kunt stoppen. Zo ook in het moderne snoep en limonades. Je drinkt een flesje en je hebt er een week zin in. Dat verkoopt natuurlijk lekker maar de mensheid groeit dicht. En 1 op de 3 kanker is natuurlijk wel heel erg veel. 

Die stoffen die je onverzadigbaar maken zitten niet in ons “anders eten” menu waardoor we eten wat we lusten en veel sneller vol zitten. Daardoor eet je gezonde porties die je lichaam nodig heeft. De lichtfotonen behandeling bij Ymkje de Groot in Soest heeft mijn lichaam op standje ontgiften gezet. Dat was voor mij het startsein om het “anders eten menu” op te pakken. We zijn in onze vrije week in maart op bezoek gegaan bij natuurwinkels, streekwinkels enz. om uit te zoeken wat er zo allemaal is wat wij nog niet kenden en zijn op proefonderzoek uitgegaan. Het blijkt dat het meeste vreselijk lekker is. Terwijl er alleen maar natuurlijke stoffen in zitten. 

Nu gaat de discussie over hoe kostbaar gezond voedsel is. Dat is wel waar maar per saldo ook weer niet. Je eet namelijk veel minder. Groenten en fruit en vlees kunnen wel duurder zijn maar wat je koopt eet je. Je gooit niet zomaar van alles weg. Verder eet je veel minder snoepproducten en chips e.d. Wat je eet vult zo goed dat je er misschien maar 20% van eet ten opzichte van het supermarkt voer. Drie hapjes chips van de natuurwinkel en ik zit vol. Terwijl de zak paprikachips van AH gewoon leeg ging. Dus in verhouding eet je veel minder. Je voelt je fitter. Je slaapt beter. Je darmen doen gewoon hun werk, keurig op tijd. Je hebt geen hoofdpijn. Alleen tijdens de eerste twee weken kun je van het ontgiften hoofdpijn krijgen als je te weinig water drinkt. Je huid en haar en niet te vergeten nagels knappen op. Je tandvlees wordt prachtig. Je tong wordt zelfs mooi roze. En niet onbelangrijk, je lichaam neemt het gewicht aan wat bij je hoort.

Al deze voordelen maken dat ik mij gewoon schaam dat ik het weer had losgelaten en aan de verleidingen had toegegeven.

Een ander fenomeen wat bij deze gezonde voeding hoort is dat je energietrilling omhoog kan. Je lichaam moet steeds hogere trilling aan kunnen als je met energie werkt. Dus als je lichaam vervuilt is de trilling van je lichaam te laag waardoor het gaat protesteren als er heel veel hoge energie doorheen moet. Met het zuiveren van het lichaam kost het ineens bijna geen moeite om energie door mijn lichaam heen te laten stromen. Hoe hoog die trilling ook is, het voelt aangenaam.  Alleen dat zou al een reden kunnen zijn om je voeding aan te passen. Je kunt moeiteloos naar het energie niveau groeien wat bij je past. (Als je natuurlijk ook de overige voorwaarden hiervoor aanpakt) Ook sporten kost je veel minder energie. Je lichaam kan veel meer aan. Je loopt zomaar een paar kilometer verder zonder dat het je bezuurd.

Wij zijn van plan dit vol te houden en zal over een maand weer verslag doen over onze bevindingen en resultaten. Ik zal dan ook erbij schrijven wat wij uiteindelijk als basis zijn gaan eten. We zijn nu nog steeds nieuwe dingen en recepten aan het uitproberen. Het is gewoon een spannende reis door de wereld van voeding en gezondheid. En je hoeft nooit lang op de uitslag te wachten hoe iets in je lichaam voelt. Het reageert meestal direct. Zo leuk!

met warme groet,

Marianne Looij

veel water drinken

veel water drinken


«Terug naar het overzicht