Heremitage
«Terug naar het overzicht

Waarom doen woorden zeer?

Een vraag die een cliënt stelde die haar al heel lang bezig hield. Iedereen weet dat woorden fysiek pijn kunnen doen. Je het gevoel kunnen geven je keel dicht te knijpen. Je hart te pletten of je maag om te draaien. Je kunt zelfs spontaan naar het toilet moeten omdat je darmen zich willen legen. Dit alles omdat iemand iets zegt op een manier die “binnenkomt” zoals wij dat zeggen. Maar wat komt er binnen?
Als we er van uit gaan dat alles energie is en ook woorden energie zijn. Daarom kan er via woorden of klank vanuit de keel een overdracht plaatsvinden naar het fysieke lichaam.
Iemand zegt iets liefs tegen je. Je ontvangt deze energie via je hartchakra. De hartchakra geeft het door aan de zenuwknoop die vervolgens de energie aan de nadi’s (meridianen) doorgeeft. De nadi’s geven het weer door aan het zenuwstelsel. Het zenuwstelsel geeft het door aan de spieren en organen. De spieren en organen geven een reactie in het lichaam.
Dus bij een liefdevolle uiting zal dat een ontspanning geven. Als iemand tegen je schreeuwt of iets gemeens zegt gaat het lichaam verkrampen. Wordt je zenuwachtig van de tekst dan gaat de tweede chakra werken (op je blaas) en werkt het op de blaas of darmen. Voel je je aangevallen en uitgedaagd tot verdedigen gaat de derde chakra (op je maag) aan de slag.
Het lichaam ontvangt de energie van de woorden en maakt er een vertaalslag van. Daarom gebeurt het wel dat mensen iets zeggen wat “verkeerd” begrepen wordt. De onderliggende lading wordt ontvangen die bij de afzender op de woorden rust. Soms weet de afzender dit niet eens maar wordt het wel gevoeld door de ontvanger.
Je gevoel spreekt altijd de waarheid. Je hoofd kan er iets anders van maken maar gevoel is eerlijk. Dat we er niet altijd eerlijk mee omgaan is weer iets anders.
Waarom doen woorden zeer? Omdat ze bestaan uit energie en het lichaam van de ontvanger in gaan via de energielichamen en chakra’s. Eigenlijk heel logisch als je de werking van de energielichamen en chakra’s kent. Als dat nog een brug te ver is komt het neer op sorteren. Energie wordt opgevangen door energie. Anders kan het niet worden begrepen door het lichaam. Een leuke uitdaging is om eens in de praktijk te voelen hoe je lichaam reageert op woorden in je omgeving. Van mensen die er toe doen en mensen die je niets doen. Voel de verschillen.
veel plezier.
met warme groet,
Marianne Looij


«Terug naar het overzicht