Heremitage
«Terug naar het overzicht

Waar zit nou toch je gevoel?

 

Om te weten waar je gevoel zit moet je eigenlijk eerst jezelf eens afvragen; wat is gevoel? Psychologen hebben hun mond er van vol maar als ik ze vraag wat het is komt er niet iets plausibels uit. In 1993 kwam ik er achter dat ik vooral een hoofd had en mijn hart eigenlijk buiten spel gezet was. Ik was in de veronderstelling dat in mijn hart mijn gevoel zat. Na 3 sessie bij een psycholoog die niet meer zei als “hoe gaat het er mee?” en vervolgens driekwartier ging zitten zwijgen voor dat geld ben ik daar maar mee gestopt. Daar zou ik nooit iets ontdekken. Mijn nieuwsgierigheid was wel gewekt. Want al dat gepraat over gevoel maar niemand die mij kon zeggen wat het was opende een nieuwe wereld voor mij. Nu kwam ik er ook achter dat ik energie zag en dat niet iedereen dat zag. Beetje suf lijkt het maar heb jij wel eens gecheckt of je hetzelfde waarneemt als je broers en zussen? Je gaat er gewoon van uit dat jouw wereldbeeld hetzelfde is als dat van anderen. Dat bleek dus niet zo in mijn geval. Daar werd ik nog nieuwsgieriger van dus ben de gehele bibliotheek gaan doorspitten (dat deed je in 1993) wat ik erover kon vinden. Al snel begaf ik mij op het spirituele pad zoals men dat noemt. Klaarblijkelijk is gevoel in die wereld duidelijker geworden dan binnen de psychiatrie. Die gaan er van uit dat je voelt met je hersenen.

In mijn wereld zie ik de hersenen als de harde schijf van de computer. Je bewustzijn is het software. En daar gebeurt alles in. Hoe weet ik dat?

Erg makkelijk als je energie ziet. Lastiger als je het niet ziet. Een mens heeft een fysiek lichaam en daar daalt het bewustzijn in. Dat bewustzijn bestaat uit een viertal zelven. Het persoonlijk zelf, hoger zelf, kosmisch zelf en innerlijk kind. Dit alles zit tot binnen in het fysiek en is verbonden met een soort groot kosmisch zelf wat ergens daarboven zit. Je zit daar aan vast met een fluïdekoord. Als dat breekt is je leven in dit lichaam voorbij.

Na mijn eerste persoonlijke ervaring van een uittreding, waarbij ik naast mijn fysieke lichaam kwam te staan, begreep ik in 1 keer hoe het werkt. Je bewustzijn is eigenlijk wie je bent en je fysieke lichaam heb je nodig om je op aarde te manifesteren. Want als je naast het fysieke lichaam staat voel en denk je nog precies hetzelfde. Met dat verschil dat een ander je niet meer ziet. Dus wij hebben dat lijf nodig om een aards leven te hebben. Maar we zijn niet dat lichaam. Dat principe levert vaak wat verwarring op omdat we ons vereenzelvigd hebben met ons fysieke lichaam. Niet iedereen ervaart een uittreding dus kom je niet op het idee.

Als je je dus afvraagt waar je gevoel zit, kom je tot de conclusie dat het in je bewustzijn zit. Het menselijk energiesysteem noem ik het. Dat maakt je mens. Geest is mens in het Latijn. Een bezield fysiek lichaam is een mens. De ziel is naar mijn beleving dat grote kosmische zelf waar je aan verbonden zit met dat fluïdekoord.

 

Daarom werkt het niet als je maar op die hersenen blijft zoeken naar gevoelszaken. De GGZ is in de jaren 80 gestart met symptomenlijstjes te maken en de farmacie met de bijbehorende pilletjes. Met als gevolg dat deze mensen gestopt zijn met zoeken naar de oorzaak en een herstel. Ze besteden alle aandacht aan de symptomenlijstjes, welk vakje je past en zoeken dan een bijbehorend pilletje om te dempen wat je voelt. Dat dat niet werkt hebben ze allang bewezen maar het is een miljardenbusiness geworden dus dat verschuift niet zomaar.

Stel je voor dat je iemand een paar healingen geeft en hij of zij is beter? Dat scheelt een geld.

 

Maar dat is wel hoe het zou kunnen werken. In veel gevallen is de oplossing vrij simpel. Dat wil niet zeggen dat het probleem simpel is. Maar als je zoekt naar de oorzaak en je herstelt wat er stuk is kan de cliënt het gaan integreren in zijn of haar leven.

Dat mensen zich zo vreselijk naar voelen en uitgeput is omdat bij gevoelszaken de gronding van het energiesysteem omhoog gaat. Met als gevolg dat het niet meer goed werkt en er een behoorlijke lijst symptomen ontstaat. Die overigens zo over de meeste lijstjes van de GGZ gelegd kan worden. Als je de gronding herstelt door de oorzaak van de verstoring te repareren op het bewustzijnsniveau vervallen de symptomen van het niet gegrond zijn. Dan blijft er meestal maar een klein beetje over waar nog wat mee moet gebeuren.

Na 25 jaar puzzelen, kijken, voelen, onderzoeken, helen en nog eens helen wil ik mijn kennis met  het grote publiek gaan delen. De methode die ik heb ontwikkeld heet: Geestelijke Heelkunde. De geest geneest! Volg mijn website www.heremitage.nl voor de activiteiten die gaan volgen.

Met warme groet,

Marianne Looij

 


«Terug naar het overzicht