Heremitage
«Terug naar het overzicht

vervolg op “anders eten” Oud vet en zijn lading.

wordt blij met je spiegelbeeld

wordt blij met je spiegelbeeld

Het is nu bijna een maand geleden dat we de stap hebben gezet om onze voeding te veranderen in alleen nog biologisch, suikervrij en zo gezond mogelijk. De eerste resultaten waren dat het lichaam gaat ontgiften en de plezierige bijkomstigheid van dat de overtollige kilo’s er afvallen . Wat overblijft is het lichaam wat bij je past.

De eerste 5 kilo zijn eenvoudig en gaan snel. Wat ik merk is dat mijn lichaam wel nog een kilo of 2 kwijt wil maar in dit “oude vet” zit ook energie opgeslagen van jaren geleden. Als een soort koffertjes hebben de vetcellen mijn emoties vastgehouden uit de tijd waarin ze zijn ontstaan. Dus toen ik “eindelijk” een keer begon aan te komen na altijd aan de magere kant te zijn geweest, werd ook de emoties en energie uit die tijd opgeslagen. Nu dit vet wil krimpen komt ook de energie vrij uit die tijd.

Dat brengt mij bij de moeilijkheden die veel mensen ondervinden als ze aan het afvallen zijn. Eerst gaat het lekker en dan komt het mannetje met de hamer. Ze worden depressief, emotioneel enz. De reden waarom mensen veel gaan eten zijn over het algemeen van emotionele aard. Er gebeurt iets, iemand gaat dood, relaties verbreken, baan kwijt, noem het maar op. De emoties worden letterlijk weggegeten. Maar als het vet wat in die tijd is aangemaakt wil gaan krimpen komen ook al die emoties tevoorschijn. Dat is dan meestal het moment dat men zwicht en zijn dieet aan de wilgen hangt en zich verslingerd aan dat wat men zo lekker vind.

Hoe kun je hier nu iets aan doen? Als je begint met afvallen moet je eerst gaan besluiten dat je wilt schakelen van vullen naar voeden van je lichaam. Je zelfbeeld moet ok zijn. Dus je moet je lichaam wel lief vinden om het zo goed mogelijk te gaan voeden i.p.v. het ziek te eten. Vervolgens zou je een sessie kunnen besteden bij iemand waar je je door wilt laten begeleiden, over de reden waarom je zoveel bent aangekomen. De onderliggende reden. Niet dat je alles in je mond hebt gestopt. Als je die emotionele lading gaat lossen en inzicht krijgt in wat er allemaal onder zit kan het anders eten gaan beginnen. Als je dat niet serieus neemt is je poging vooraf al mislukt want je zult in herhaling vallen. Je valt af en wordt weer dik. Bij iedereen is er wel een onderstroom van ongenoegen die het teveel eten heeft veroorzaakt.

Als je dus vooraf aan de slag gaat met je oorzaak dan kun je het moment van het “beladen”vet veel beter aan. Dan is het juist de kans om de diepere onderliggende emoties op te ruimen. Dit zal tot gevolg hebben dat je veel makkelijker door die barrière heen kunt.

Wat ik vooral gemerkt heb is dat ons biologische en verantwoorde voedsel niet doorspekt is van E-nummers die je onverzadigbaar maken. Met als gevolg dat je veel minder eet. Als we snoep of pinda’s eten zit je heel snel vol. Paar hapjes zijn voldoende. Al die chips en zoetigheden bevatten de drie-eenheid van transvet, zout en suiker. Je krijgt een explosie van endorfine in je hersens en je wilt meer, meer, meer!   In al die producten die we zo lekker vinden zit dit. We worden werkelijk voor de gek gehouden. Je hebt het al moeilijk in je leven en dan wordt je ook nog eens systematisch vergiftigd door de levensmiddelenindustrie. Net als in tabak wordt in voedsel van alles gestopt om je maar zo verslaafd mogelijk te maken in het kader van de omzet. Niet om je gezond te maken.

Om nog maar eens te benoemen. Het onderzoek van een arts naar kinderen met adhd waarbij de voeding werd aangepast bleek 90% van de kinderen kerngezond te zijn. Zonder medicatie. Wij kiezen liever voor een giftig pilletje dan dat we onze kinderen leren gezond te eten. Raar toch? Het internet ontploft haast van de berichten over aspartaam, transvetten enz. Daar kan ik kort over zijn. Ze hebben gelijk. En weet je hoe ik dit weet. Mijn lichaam vertelt het mij!

Heb je last van vermoeidheid, hoofdpijn, darmklachten, overgewicht, depressiviteit, concentratiestoornissen, enz. enz. onderzoek je voeding. Wees dapper en begin bij stap 1, vind jezelf lief, stap 2, zoek hulp als je jezelf niet lief vind, stap 3 ga op onderzoek naar gezonde voeding in je buurt. Laat je niet wijsmaken dat het duur is. Je eet op wat je koopt en afvalmiddeltjes en de dokter zijn veel duurder.  Stap 4  drink 2 liter water per dag. Stap 5 Begin!

In een volgend artikel zal ik aandacht besteden aan het effect van gezonde voeding op je spirituele ontwikkeling.

Heel veel succes en geniet weer van je leven nu je besloten hebt zelf de regie te nemen!

Met warme groet,

Marianne Looij


«Terug naar het overzicht