Heremitage
«Terug naar het overzicht

Ontgronding oorzaak psychische klachten.

De vraag die ik mij ongeveer 25 jaar geleden heb gesteld is; waar voel ik nu eigenlijk mee. Ik had nooit de neiging om mijn hoofd vooruit te steken om iets te voelen terwijl er als maar onderzoek gedaan wordt naar de werking van de hersenen. In mijn zoektocht naar antwoorden kwam ik er al snel achter dat men beter onderzoek zou kunnen doen naar de energie die door de hersenen stroomt. Men vraagt zich maar niet af waar dat nu toch vandaan komt. Ook het begrip hersendood vind ik een merkwaardige. De energie stroomt niet meer door de hersenen en dan noemt men dat dood. Echter Pim van Lommel (cadioloog) heeft allang aangetoond dat die energie na reanimatie gewoon weer terug is en de hersenen verre van dood zijn.

Mijn punt is dat je hersenen op zich slechts de harde schijf van de computer zijn. Het software is wat er werkt en dat is vergelijkbaar met de energie of lievergezegd bewustzijn wat de mens levend maakt. Wij zijn bezielde lichamen. Dat wat ons bewust maakt, dus wakker is ons bewustzijn. Dat bewustzijn is energie, zoals alles op aarde is wat leeft. Dus energie stelt het fysieke lichaam in staat te functioneren.

Nu blijkt die energie een ingenieus systeem te zijn. Het menselijk energiesysteem bestaat uit verschillende frequenties van laag (aardsetrilling) naar hoog (ons wezenlijke zelf of wel kosmisch zelf. Onze ziel waar slechts een stukje van incarneerd in dit fysieke lichaam op aarde). De bedoeling van de frequentieverschillen is uiteindelijk om een aards leven te kunnen hebben. In de opleidingen die ik geef leg ik dit helemaal uit maar voor nu is dat niet nodig.

In het menselijk energiesysteem zitten ook de chakra’s. Veel mensen hebben ervan gehoord maar de werking ervan en de blokkades erin zijn een stuk lastiger te doorgronden. Veelal wordt aangenomen dat er in de hersenen iets mis is als mensen niet volgens het boekje reageren en/of functioneren. Tegenwoordig is het haast knap om niet onder de DSM regels te vallen. Binnen de reguliere zorg zoekt men in hersenactiviteit zonder zich af te vragen wat die activiteit veroorzaakt. Als je er nu vanuit gaat dat het menselijkenergiesysteem het lichaam aanstuurt dan is het logischer om daar in te kijken wat er mis is. De aansturing dus.

Een belangrijk gegeven is dat het menselijkenergiesysteem goed geaard is. Zonder deze aarding gaat er al een heleboel mis. Bij praktisch elke regulier omschreven psychische aandoening behoren het grootste gedeelte van de symptomen bij niet gegrond zijn. Het interessante is echter, wat heeft deze ontgronding veroorzaakt.

Nu kom ik bij het healing aspect. Om de gronding te herstellen zal de oorzaak van de ontgronding gevonden moeten worden. Om dit te vinden heb ik een healingvolgorde ontwikkeld die in principe in het hele menselijk energiesysteem komt om zaken te resetten en te schonen. Door deze healingmethode toe te passen wordt de gronding herstelt. Een skala aan klachten verdwijnt hiermee als sneeuw voor de zon. Het lijkt haast toveren maar het is zo logisch als wat. Het menselijk energiesyteem kan niet goed functioneren als er geen gronding is. Je hebt de spreekwoordelijke stekker nodig zowel in de aarde als in de bron. Dan kan je licht stralen. Zonder aarding doet je lamp het niet. Alles met stroom moet geaard zijn. Wij dus ook. Logisch toch?

Een ander belangrijk ding is dat deze healingmethode overdraagbaar moest zijn. Ik kan niet in mijn eentje de hele wereld redden. De methode is op een veilige manier aan te leren maar niet zonder schoning van je eigen energiesysteem. De frequentie van je energie gaat omhoog tijdens de opleidingen die ik geef waardoor blokkades, die een lage trilling hebben, gaan resoneren en opgelost willen worden. Je ontkomt er dus niet aan om zelf ook een proces door te gaan. Maar aan het einde van de opleiding heb je zelf een geweldige gronding en ben je in staat om mensen daadwerkelijk te helpen die vastlopen.

De keuze om de opleiding in een rustig tempo in maximaal 3 jaar te doen of slechts 1 jaar persoonlijke ontwikkeling te volgen. Of in 10 weekenden de stof doorgronden en jezelf op tempo schonen ligt aan diverse factoren. Daarom heb ik graag vooraf contact met de deelnemers of in een kennismakingsles of in een persoonlijk gesprek. Mijn doel is om mijn kennis uit te dragen zodat er heel veel mensen geholpen kunnen worden die nu vastlopen binnen de reguliere zorg. Praten en een pilletje lost ontgronding niet op.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken bel mij op 0646208450.

met warme groet,

Marianne Looij

Heremitage Praktijk- en opleidingcentrum Hulshorst.20120618_164436


«Terug naar het overzicht