Heremitage
«Terug naar het overzicht

Obese, waarom vallen ze terug?

Een geweldige prestatie leveren mensen in programma’s als Obese met Wendy van Dijk door enorm af te vallen door te sporten en gezond te eten. Je zou denken met zoveel aandacht en een personal trainer dan moet het wel lukken. Maar waarom vallen ze dan toch terug? Ondanks dat er psychologische begeleiding is wordt het onderwerp wel aangeraakt wat de oorzaak is van het vele eten. Veelal is het een moment van verlies geweest waarbij ze een dierbare moesten loslaten. Rouwen leren wij niet. Hoe moet je nu omgaan met zoveel pijn in je hart. Als je hond of kat dood gaat voelt het al of je hart ontploft. Hoe moet het dan als je vader, moeder, broer, zus of geliefde overlijd.
Wat gebeurt er nu precies energetisch als je zoveel pijn in je hart voelt. Een chakra bestaat uit allemaal kleine trechtertjes die draaien en tezamen een chakra vormen. Een aantal van deze trechtertjes slaan vast. Dat voelt als een gat in je hart. Op het moment dat dit gat ontstaat krijg je dat er niet zomaar uit. Veel mensen lukt het om geleidelijk aan de boel weer draaiend te krijgen door op hun manier te rouwen. Erover praten, emoties uiten, zijn 2 zaken die hierbij erg belangrijk zijn.
Wat er vaak gebeurt bij overlijden is dat er een innerlijk kind getriggerd wordt. Je voelt je dus weer als kind van een bepaalde leeftijd die iets vervelends heeft meegemaakt. Dat is een stuk hardnekkiger om zelf te verwerken. Veelal lukt dat ook niet. Wat de oorzaak hiervan ook is, je krijgt dit niet zomaar weg. Dit is een trauma wat energetisch blokkeerd. Je voelt dan het gat in je hart(chakra) en dat is wat men over het algemeen aan het dichteten is. Dit gevoel gaat niet over. Iedereen gaat hier op zijn eigen manier mee om. Sommigen gaan aan de alcohol, drugs, overdreven sporten en noem maar op. Je zoekt compensatie voor de pijn.
Als dit gat in je hart niet “gerepareerd” wordt, en je gaat in het regiem van Obese, dan kun je alleen maar terugvallen. Het innerlijk kind omschrijf ik als het fundament waar het hele symbolische huis op staat. Als dat niet sterk is zakt het huis in. Op mijn facebook pagina staat hier een blog over. (heremitage opleiding centrum)
Het innerlijk kind trauma moet dus eerst geheeld voordat iemand blijvend slank kan blijven. De oorzaak aanpakken en dan afvallen.

Bij een cliënt heb ik een energetische maagverkleining toegepast. Een energiebal in haar maag gezet zodat ze niet meer zoveel kon eten. Dat scheelt een operatie en zeer eenvoudig weer weg te halen. Een ingenieuze inval van mijn begeleiding. Mensen met Obese en vooral ook kinderen kunnen met healing erg goed geholpen worden om de oorzaak aan te pakken. Daarna kunnen ze een afvaltraject in gaan. Bij kinderen kom ik ook trauma tegen wat de oorzaak van het eetgedrag is. Operaties, moeilijke bevallingen e.d. kunnen de oorzaak van overmatig eten zijn. Ze voelen zich ongelukkig en gaan eigenlijk net als volwassenen hun akelige gevoel weg eten.

De oorzaak aanpakken en niet de symptomen!

met warme groet,

Marianne Looij


«Terug naar het overzicht