Heremitage
«Terug naar het overzicht

militairen met PTSS

Zoals we allen weten worden militairen in hun opleiding geleerd vooral niet te voelen. Hun gevoel moeten ze leren uitschakelen om in levensbedreigende situaties te kunnen handelen. Nu heeft een mens van nature een fight of flight impuls. Wat je aanleg ook is, je zult jezelf onder controle moeten houden in spannende situaties. Dat neemt niet weg dat ze doodsbang zijn als hun leven bedreigd wordt. Het zou heel vreemd zijn als dat niet het geval zou zijn. Ze blijven mensen. Veel jongens en meiden worden militair juist om dat gevoel uit te zetten. Het probleem is echter, dat ze hun gevoel wel kunnen uitschakelen maar dat wil niet zeggen dat de gebeurtenis niet in het energiesysteem is opgeslagen. Op het moment dat ze dan weer thuis zijn en gaan ontspannen komen deze gebeurtenissen  met de bijbehorende stress weer boven drijven. Je ziet dan ook vaak dat ze extreem gaan sporten om maar bezig te blijven en niet stil te vallen. Vanuit stilte komen de ervaringen die onverwerkt zijn omhoog.

Er zijn heel veel militairen die uitgezonden zijn geweest die last hebben van het post traumatisch stress syndroom. PTSS.¬† Ze krijgen therapie en medicatie om het trachten leefbaar te maken maar dat helpt niet echt. Het probleem zit hem op energetisch niveau. Tijdens de spannende gebeurtenissen ga je uit je gronding. Eenmaal thuis kom je daar niet als vanzelf in want eerst moeten het trauma worden opgelost om weer helemaal in je gronding te kunnen zakken. Zolang de “bubble” energie er blijft zitten kunnen ze niet in hun ontspanning komen. Tijdens sporten zakken ze wat meer en dat voelt tijdelijk wat beter.

Recent een stoere militair in de praktijk gehad. Hij is al wat ouder en heeft heel veel uitzendingen gedaan. Zijn benen kon hij niet meer stil houden. Zoveel spanning zat er in zijn lichaam. Daarnaast een hele reeks klachten maar die zijn eigenlijk allemaal terug te herleiden naar niet gegrond zijn. Na de healing gaf hij na een paar dagen door dat hij zich herboren voelt en weer in zijn kracht staat. Dat slechts 1 sessie nodig is om dit te bereiken is omdat we tijdens de healing de oorzaak verhelpen en de gronding herstellen. Defensie zou eigenlijk standaard de mensen die terugkomen van een missie een behandeling Geestelijke Heelkunde moeten laten ondergaan om weer in de “normale” wereld te kunnen functioneren. Want oorlogsgebied is geen normale wereld voor een mens.

Met warme groet,

Marianne Looij

20190401_175802


«Terug naar het overzicht