Heremitage
«Terug naar het overzicht

Kinderen met buikpijn en verstopping

Vanaf heel jong (paar weken oud) tot in de pubertijd hebben kinderen vaak last van buikpijn en eventueel moeite met ontlasting waar de dokter niet zo veel mee kan. Behoorlijk ingrijpende medicijnen moeten de stoelgang opgang helpen. Als zelfs erg gezond voedsel vol met vezels en de dagelijkse hoeveelheid te drinken water (lees water zonder iets erin, dus al het andere niet) moeiteloos naar binnen gaan en er verandert niets kan de oorzaak energetisch zijn. Even terugkomend op het water. Een baby heeft ook water nodig. Ieder mens heeft vanaf zijn geboorte water nodig. Melk is geen water. Water hebben we nodig om ons lichaam het werk te laten doen. Het is eigenlijk de olie van je auto. Als je geen water genoeg hebt in je lichaam werkt het ook niet meer ondanks dat je wel brandstof erin stopt. Water moet de brandstof verwerken. Een uitvoerige verhandeling vindt je in het boek of op internet “water als medicijn”.
Wat kan er energetisch mis zijn met een klein mensenkindje waardoor de organen niet goed hun werk doen? Als je geboren wordt moet je op de een of andere manier een gronding zien te krijgen met de aarde. Dat wil zeggen je energiesysteem maakt contact met de aarde. Dit zorgt voor ontlading van energie die je oppikt en oplading met aarde energie. Als je net geboren wordt lift je mee met de gronding van je moeder. Afhankelijk van de kwaliteit van gronding van de moeder is de kwaliteit van gronding van het kind. Tot een jaar of 2,5 heeft het kind de moeder nodig voor de gronding. Vanaf deze leeftijd gaat het kind op eigen benen staan. Wil het vooral alles zelf doen en vooral lopen. Dat loskomen van de moeder is een proces waar de moeder ook een rol in speelt. Als de moeder het moeilijk vindt om de babyfase af te sluiten zal het kind zich gaan uiten dat het op eigen benen wil. Dat kan naast emotioneel gedrag ook door fysieke problemen zoals verstopping en buikpijn. De basischakra en tweede chakra van het kind worden niet sterk genoeg geactiveerd waardoor het lichaam te weinig energie heeft om de spijsvertering optimaal te laten verlopen.
Naast deze problematiek komt het ook vaak voor dat een kind niet zo’n lekkere “landing” heeft gehad bij de geboorte. De geboorte kan lastig zijn geweest. Of er waren complicaties. Het kind is opgenomen geweest in het ziekenhuis of in de couveuse. Diverse aardse zaken kunnen dit veroorzaken maar ook de zielenlanding kan verstoord zijn. Hier zou ik op zich al een boek over kunnen schrijven maar ik probeer het voor nu eenvoudig te houden. Kortweg. Je ziel komt ergens vandaan, ik noem het graag “je thuisplaneet” en je hebt een goede reden om op aarde te willen zijn dus is er een lichaam voor je beschikbaar waar je in gaat wonen. Die landing in dat lichaam kan wel eens lastig zijn door een diversiteit aan mogelijkheden. Een kind kunnen we in een healingsessie helpen om die landing alsnog te herstellen. De symptomen die bij het kind merkbaar zijn is veelvuldig huilen. Hoe anders moet het aangeven dat het zich niet comfortabel voelt.
Een andere mogelijkheid die veel voorkomt is dat de ziel van het kind en de ziel van de moeder geen verbinding kunnen maken. Dat gebeurt dus op zielenniveau en wordt niet bewust door de moeder gedaan. Ze kan er simpelweg nog zo haar best voor doen. De energetische verbinding komt niet tot stand. Met een eerder of volgend kind kan het weer geheel anders zijn en wel lukken om de hartverbinding te maken. Dat is iets op zielenniveau wat voorkomt. Het kind zal dan ook onbedaarlijk huilen omdat het zich niet veilig voelt zonder die verbinding. Ook deze kinderen zullen echt wel opgroeien maar zullen het lastiger hebben om relaties aan te gaan met vrouwen. Dat hebben ze dus simpelweg niet geleerd. Bij een mannelijke tweeling die geen verbinding met de moeder konden maken was de een homoseksueel en de ander hetero. In het aangaan van relaties had de homo man geen enkele moeite omdat hij met zijn vader wel verbinding had kunnen maken. De hetero man had alsmaar moeite met relaties met vrouwen om zich te verbinden. Deze mannen verbinden zich dan met het 2e chakra aan een vrouw waardoor de relatie om seks draait en de vrouw geen verbinding voelt in haar hart met de man.
Even terug naar het kind wat dus geen verbinding met de moeder maakt die kan dus niet gronden. De onderste chakra’s moeten zich opbouwen in de eerste levensjaren en dat krijgt dus te weinig energie waardoor dat verstoord raakt. Hierdoor ontstaan fysieke klachten in het onderlichaam. Ook het ontladen van energie is moeilijk. Nieuwe situaties kunnen ze moeilijk aan. Het kind lijkt overgevoelig. En dan komt over het algemeen de labelmachine opgang met aanverwante medicaties. ADHD en al die andere. Natuurlijk zijn er heel veel verschillende oorzaken mogelijk waardoor een kind afwijkend gedrag gaat vertonen maar wat ik vooral duidelijk wil maken is dat het energetische een erg belangrijk onderdeel is van het welzijn van kinderen. Je bestaat uit een energiesysteem wat goed moet functioneren wil je gezond zijn zowel fysiek als geestelijk. Dus voordat je een kind aan allerlei vreselijke medicatie zet zou ik het voor de zekerheid eens onderzoeken of er energetisch iets mis is. Het gemis van doorverwijzing naar betrouwbare adressen en het moeten blindvaren op hoort zegt het voort maakt het in veel gevallen moeilijk energetisch advies te krijgen. Inmiddels heb ik al aardig wat mensen opgeleid waar ik met een gerust hart mensen naar toe kan sturen en bij mij kun je ook altijd terecht met vragen.
Met warme groet,
Marianne Looij
0646208450

marianne@heremitage.nl70011%20Olifanten%206%20panelen


«Terug naar het overzicht