Heremitage
«Terug naar het overzicht

Jeugdtrauma

Jeugdtrauma.
Je hebt iets akeligs meegemaakt in je jeugd en dat steekt weer de kop op. Dat akeligs kan van alles zijn. Van ogenschijnlijk eenvoudige dingen als verhuizen, andere school, overlijden van naasten, scheiding van ouders, ziekte, ongelukken, operaties, noem het maar op. In de afgelopen 20 jaar heb ik bestudeerd hoe energie werkt ten opzichte van trauma. Wat gebeurt er. Waar gaat het vast zitten, hoe uit het zich. En nog belangrijker, hoe kan ik het oplossen.
Als ik de metafoor van het huis neem dan is alles wat je in je jeugd hebt meegemaakt opgeslagen in de kelder. Je “innerlijk kind” ervaringen zijn daar opgeslagen. Alles wat niet fijn was en niet verwerkt is zit daar. Zodra het luik open gaat wordt de energie van het jeugdtrauma geactiveerd. Zo kan het zijn dat je heel erg emotioneel op een gebeurtenis reageert terwijl het niet eens zo erge situatie was. Daar kun je dan lang of kort in blijven hangen. Achteraf snap je niet zo goed waarom je zo enorm emotioneel was. De lading van het verleden was echter getriggerd en maakt dat je emotie zo groot is. Sommige mensen lukt het om groot trauma heel lang in de kelder te laten. Maar op een dag komt het toch om de hoek kijken. Het wordt ergens door getriggerd en wil gehoord worden.
In de reguliere zorg is men dan erg geneigd om medicatie te geven om de kelder weer af te sluiten. Dan voel je het niet meer. Maar dat wil niet zeggen dat het weg is. Er zijn diverse technieken ontwikkeld om maar niets meer te voelen. Maar ik wil die kelder in om de energie te schonen en het innerlijk kind te helen zodat iemand weer normaal bij zijn gevoel kan en de gronding van het energiesysteem zich kan herstellen. De healingtechniek die ik heb ontwikkeld samen met mijn begeleiding heeft als doel het energiesysteem te schonen en te herstellen en de gronding te optimaliseren waardoor de cliënt weer kan functioneren. Als aanvulling op de healing en coachingsessie zijn sessies lichaamswerk zoals door Ella van Buren (Helend Bewegen) wordt gegeven erg aan te bevelen. Zij helpt het lichaam ontladen, wat na het energetische werk nog moet gebeuren, en zet iemand weer in zijn kracht. Deze combinatie hebben we veelvuldig beproefd en is erg succesvol. Na schoning van de energie zit er restenergie en/of emoties in het fysieke lichaam opgeslagen. Vaak moet een beweging afgemaakt worden om tot totaal herstel te komen. Na het energiewerk en lichaamswerk kan dan naar behoefte cognitieve sessies volgen, zoals gesprekken, systemisch werk zoals bijvoorbeeld Saskia Klaayssen (Anahata Coaching) geeft.
Als de energie weer gezond is, de psyche het inzicht heeft, het lichaam tot rust is gekomen kunnen er nog twee zaken schorten. De eerste is de stofwisseling. Je voeding moet wel passen bij je lichaam. Verstoringen in je stofwisseling kunnen emotionele verstoringen geven. Depressieve gevoelens kunnen zelfs door het Candida schimmeltje veroorzaakt worden. Dan heb je alles voor elkaar zit er zo’n mee-eter te storen. Bioresonantietherapie of lichtfotonentherapie kan hier behulpzaam bij zijn. Het laatste wat je nog in de war kan brengen is scheefstand in je botten. Een scheef werveltje heeft enorm effect op de werking van je lichaam. Vrouwen die bevallen zijn hebben bijna altijd scheefstand in het bekken. Met alle gevolgen van dien. Op mijn website www.heremitage.nl staan publicaties hierover.
Deze aanpak noemen we holistisch. We kijken wat er allemaal aan de hand is en pakken het geheel aan zodat iemand weer fris en fruitig door het leven kan. Slechts één onderdeel aanpakken geeft niet het gewenste resultaat. Doe je voordeel met deze kennis en vind je weg naar totaal herstel. Er is meer mogelijk dan je ooit voor mogelijk hield.
Met warme groet,
Marianne Looij20140114_184739


«Terug naar het overzicht