Heremitage
«Terug naar het overzicht

Je huisdier is geopereerd en komt niet tot zichzelf?

dog

Je hond, kat of ander huisdier is door de dierenarts geopereerd maar komt na de behandeling niet tot zichzelf. Blijft piepen, angstig, durft niet te gaan staan.

Een narcose voor huisdieren is, net als bij mensen, nogal ingrijpend. Je vliegt als het ware je lichaam uit met je bewustzijn en wordt na de behandeling net zo kunstmatig weer in je lijf gezet. Althans dat is de bedoeling. Toen mijn kleine meisje Cinda gesteriliseerd werd kwam ik haar ophalen net op het moment dat ze bijkwam uit de narcose. Ze had net de injectie gehad die dat versneld. Gelukkig was er op dat moment niemand en ook geen andere dieren in de ruimte. Ik ben op de grond gaan zitten en heb haar in mijn armen genomen. Ze gilde het uit. Ik heb haar heel rustig begeleid haar lichaam weer in en toen werd ze rustig. Heb haar niet meer losgelaten tot we thuis waren. Via mijn gronding hield ik haar bij mij.

Als je hond of kat dus ander gedrag vertoont na een behandeling is het mogelijk een afstandshealing af te spreken waarbij je een foto stuurt van het te behandelen dier waarbij de ogen zichtbaar zijn. We spreken dan af wanneer de behandeling plaats vind en aan het einde van de sessie hebben we telefonisch contact voor de uitleg.

Naast huisdieren gebeurd dit natuurlijk ook bij paarden. De dierenarts of tandarts geeft je paard een verdoving en behandeld het gebit. Daarna moet het paard eerst goed wakker worden voordat het weer mag eten. Velen zetten het dan vast bij de stal tot het weer wakker is. Maar hoe fijn zou het zijn als je erbij blijft en je paard in alle rust via jouw gronding helpt weer op de aarde te komen. In veiligheid met vertrouwde mensen. Dat na een narcose paarden erg iebel worden en schrikkerig is dus niet zo gek. Als ze uit hun gronding blijven ontvangen ze nog meer input dan ze al normaal gesproken als vluchtdier ervaren. Niet alle dieren hebben hier erg last van. Maar het komt vaker voor dan ons lief is.

Voor vragen over dierenhealing: 0646208450 of email: jamlooij@gmail.com


«Terug naar het overzicht