Heremitage
«Terug naar het overzicht

HSP

Wat ben jij? HSP 1 of 2?
HSP of hoogsensitiviteit is een hot item binnen de “spirituele wereld”. Het gaat echter bijna altijd over zaken waar men last van heeft. Om te weten of je hoogsensitief bent is er ook een symptomenlijst die je kunt raadplegen. Er zijn een scala aan boeken geschreven over “hoe te leven met hoogsensitiviteit” wat mij doet overkomen als een ziekte.
Wat ik nu zo jammer vind is dat er erg weinig aandacht is voor de twee verschillende soorten hoogsensitiviteit. Daarom wil ik dit graag eens toelichten gebaseerd op mijn ervaringen in mijn bedrijf van de afgelopen 28 jaar. En niet te vergeten mijn eigen ervaringen.
Er zijn mensen die worden geboren met een hoge gevoeligheid. Dat wil zeggen dat zij meer energiefrequenties kunnen ontvangen en waarnemen dan doorsnee mensen. Men noemt dit vaak heldere vermogens omdat niet iedereen deze kan waarnemen. Dat kan variëren van helder weten, horen, zien, voelen. Alle zintuigen kunnen op een hogere frequentie waarnemen dan reguliere mensen. Nu is het zo dat je je zintuigen kunt trainen om de frequentie te verhogen waarop je ontvangt. Ook dan blijft aanleg een factor die meespeelt. In mijn opleidingen zijn er mensen die gaan helder zien, anderen leren helder voelen, weer anderen krijgen er tekst bij. Het is maar net wat er voor jou in dit leven aan ervaring in de rugzak zit. Deze ontwikkeling kan niet los staan van een persoonlijke ontwikkeling waarbij de zware energie van blokkades worden opgeheven en aangegaan. Je kunt niet in een weekend even helderziend worden want het is een groeiproces waarbij gestaag je energiefrequentie gaat stijgen. Je lichaam zou dat niet eens aankunnen. De mensen die dat spontaan overkomt raken dan ook meestal behoorlijk in de war. En meestal is dat een boost vanuit de Kundalini energie waardoor de luiken open klappen. De keren dat ik dat heb meegemaakt waren de mensen erg blij dat de energie genormaliseerd werd van van 0 naar 100 is teveel.
Alle mensen zijn bij geboorte helder. Tot een jaar of 4 à 5 blijft dit en vervaagd dan langzaam. Dat is fijn voor het kind want dan heeft het de kans om redelijk normaal op te groeien. Als je helder blijft is het ook een opgave en een verantwoordelijkheid. Je kunt niet zomaar alles zeggen wat je ziet. Dat wordt je over het algemeen niet in dank afgenomen. Zeker niet als kind. Bij de één komt het helder zijn weer terug, bij de ander blijft het weg. Waarom? Het heeft te maken met de missie in je leven. Als het in je ervaringenpakket thuis hoort zal het zich aandienen en anders blijft het gewoon weg. Geen probleem want je zult dan wel wat anders in je leven te doen hebben.
Dan zijn er mensen die spontaan of geleidelijk aan helder worden of ieder geval overgevoelig voor energie. Aangezien alles uit energie bestaat komt de wereld nogal hard binnen. De energie van mensen, geluid, straling, steden enz. komt enorm hard binnen waardoor deze mensen zich steeds ellendiger en vermoeider zullen gaan voelen. Als iemand enigszins opgewonden in hun buurt komt ervaren ze dat als overweldigend. Heel vaak is dit ontstaan na een gebeurtenis. Bijvoorbeeld griep, operatie, ongeluk of i.d. Maar ook emotionele schok zoals scheiding, overlijden enz. Wat er dan gebeurt is dat het aura omhoog schiet en vervolgens niet meer vanzelf naar beneden komt. Ik noem het maar even zo dat is voor de uitleg het eenvoudigst. De gevolgen hiervan zijn dat je lichaam niet meer wordt beschermt door je energielagen. Daardoor komt alles ongefilterd binnen. Verder kun je niet meer gronden waardoor je alle energie die je oppikt met de inmiddels grote zendmast boven je hoofd niet meer kunt ontladen. Alleen als je gaat liggen ontlaad je. Logisch want dan raakt het de grond. Je hoort jezelf vaak zeggen “ik kan er niets meer bij hebben”. Dat klopt dan ook letterlijk. Ik heb wel eens gehoord van iemand dat ze de diagnose had gehad dat ze allergisch voor mensen was. Hoe diep kun je zinken. Maar als je niets van energie begrijpt is het wel een logische gedachte. Als ik deze mensen in mijn praktijk krijg en maak hun energie schoon en zet ze weer in hun gronding dan zijn de symptomen ineens over. Ze hebben weer energie, voelen zich sterk en zien zelfs de wereld weer anders. Een kind zei eens na de sessie, “Mam, ik wist niet dat ik zo klein was?” Ze had alleen maar de wereld gezien vanaf de bovenkant. HSP is dus in veel gevallen geen HSP maar een trauma wat het aura vastzet. Deze mensen hebben een scala aan symptomen. Heel veel slikken medicatie. Terwijl er redelijk eenvoudig iets aan te doen is. Veel mensen gaan ook overeten om maar gewicht te maken. De symptomen lijst is enorm. Veel voorkomend zijn: concentratieverlies, hoofdpijn, hyperventilatie (je voeten zitten onder je longen) darmproblemen, menstruatieproblemen, koude benen en armen, duizeligheid, hartkloppingen, depressie, overgevoelig voor geluid, licht, mensen, straling enz.
Wat vaak een dingetje is bij deze mensen is dat ze na het lezen van al die boeken geen zin hebben om hun “bijzonder zijn” op te geven. Dat is een ego dingetje wat hun in de tang houd. Jammer want je zou zoveel met je leven kunnen doen als je gezond bent. Bijvoorbeeld je eigen talenten verder ontwikkelen en hiermee doen wat de bedoeling is. Wie weet hoe spannend dat is?
Hoe weet je nu of je in categorie 1 of 2 valt. Dat weet je omdat het niet je hele leven al duurt. Met uitzondering van kinderen die geopereerd zijn of trauma hebben ervaren. Die kunnen van kinds af aan uit hun lijf hangen. Deze kinderen komen tegenwoordig in aanmerking voor Ritalin. Hoe kapot kun je ze maken. Hun energieschonen en weer in de gronding zetten en ze zijn als nieuw. Oh ja vergeet ik haast te noemen dat goede voeding en water drinken van levensbelang zijn. Eigen ervaring! Had mijn lichaam bijna stuk. Gelukkig op tijd wakker geworden.
Nog iets over de energiefrequenties van mensen. Er zijn mensen die niets voelen en mensen die alles voelen en alles wat er tussen zit. Hoe hoog je frequentie kan waarnemen is persoonsgebonden en wat je missie op aarde is. Wat je nodig hebt om te doen wat je van plan bent in dit leven. Het zegt dus niets over oude zielen of hogere zielen of engelenkoren het zegt alleen maar iets over wat je als talent hebt meegenomen wat een instrument is in dit leven. Laat het ego denken maar los want in een ander leven kun je wel de hogepriester geweest zijn. En in dit leven wilde je nu eens iets anders. Krijgt je Kundalini een tik zit je weer in je vorige leven waar je nu niet voor hebt gekozen. Begrijp je?
Onderzoek het eens in je eigen leven welke categorie je hoort en besluit dan wat je ermee gaat doen.
Op 3 augustus 2024 geef ik een workshop voor gevoelige mensen.  Je ontdekt hoe je de regie kunt nemen over je gevoeligheid met technieken die je leven meer vrijheid geven dan je voor mogelijk hield. Je kunt de wereld om je heen niet veranderen maar wel hoe je hem ervaart.
Locatie: krachtighuizerweg 30a in Putten.
Opgave: 06 46208450 of jamlooij@gmail.com.
De HSP workshop die het verschil maakt.
Met warme groet,
Marianne Looij
Kan een afbeelding zijn van bloem
Statistieken bekijken
Leuk

 

Opmerking plaatsen
Verzenden
Delen


«Terug naar het overzicht