Heremitage
«Terug naar het overzicht

Hartkloppingen en er is niets te vinden.

Spanningen kunnen er voor zorgen dat mensen hartkloppingen krijgen terwijl er fysiek niets met hun hart aan de hand is. Maar wat zijn nu eigenlijk spanningen en waarom gaat je hart er sneller door kloppen?
Emoties zijn energie. Daarom kun je ook ontladen door emoties. Een mens heeft een fysiek lichaam wat wordt bewoond door energielichamen. Dat is eigenlijk wie we werkelijk zijn. De energielichamen en de chakra’s maken dat we voelen zoals in “gevoel” en dat we emoties hebben. Je fysieke lichaam reageert daar slechts op. Mensen die last hebben van hartkloppingen hebben een blokkade in hun hartchakra zitten. Dat zijn onverwerkte emoties die keer op keer getriggerd kunnen worden. Zodra het onderwerp van de blokkade aan de orde komt zal de hartchakra reageren. Bijvoorbeeld bij het overlijden van een dierbare kan iedere keer dat je de naam hoort of een foto ziet je hart gaan roffelen of verkrampen. De hartchakra krijgt dan een resonantie op de blokkade en laat je fysieke hart reageren. Anders zou je nooit weten dat er wat zit. Je fysieke lichaam vertelt je eigenlijk dat er een blokkade in je chakra zit.
Het kan ook gebeuren bij een bepaalde gebeurtenis of actie van iemand anders. Bijvoorbeeld als iemand boos wordt kan een ander gaan resoneren op de boosheid waardoor er hartkloppingen ontstaan. Deze voor die persoon onveilige situatie herinnert aan de oorzaak van de blokkade die in de hartchakra zit en laat het hart roffelen.
Wat deze mensen allen gemeen hebben is dat ze niet hebben geleerd hoe ze hun gevoelens moeten uiten. Ze hebben heel lang zichzelf weggecijferd of ingehouden, naast zichzelf geleefd. Daardoor heeft het hartchakra alle emoties opgeslagen of zeg maar opgespaard. Zodra dan emoties worden geraakt gaat het hart roffelen om aan te geven dat er iets moet gebeuren om weer ruimte te krijgen in het hartchakra. Huilen, schreeuwen, praten, zeggen wat je echt bedoeld, grenzen stellen, enz. zullen de ruimte laten terugkeren.
Veel mensen krijgen het zelf niet voor elkaar om de ruimte terug te krijgen in hun hartchakra. Daar kunnen ze mee geholpen worden door bijvoorbeeld een schoning van hun energiesysteem waarbij alles wat bij dit onderwerp hoort en of aanverwant is wordt geschoond zodat het inzicht hieromtrent en de integratie weer te behappen zijn. Er zijn stromingen die beweren dat je alles zelf moet doen. Maar je eigen open hart operatie wordt erg lastig. Daar is dit mee te vergelijken. Je krijgt dit niet zelf voor elkaar. Maar waarom zou je niet een handje geholpen mogen worden. Het leven is al pittig genoeg. Ook dat is uiteindelijk houden van jezelf. En dat is waar het naar toe moet. Jezelf volledig te accepteren zodat je ook beter voor jezelf zult zorgen en dergelijke blokkades niet meer optreden.
Met warme groet,
Marianne Looij

paddestoelen


«Terug naar het overzicht