Heremitage
«Terug naar het overzicht

Gevoel en verstand samen laten werken.

Gevoel en verstand samen laten werken.

Heel veel mensen komen op een punt in hun leven dat ze ontdekken dat ze alleen nog een hoofd zijn en dat hun gevoel niet meer mee doet. Niet zo verwonderlijk in een opvoeding en scholing waarbij we steeds verder naar ons hoofd worden toegebracht en steeds verder van ons gevoel verwijderd. Dan is er nog niets gebeurd in je leven wat dit zou kunnen verergeren. Zoals wanneer één van de ouders of naasten overlijd, of er is iemand in je naaste omgeving erg ziek . Dan is er geen tijd en aandacht voor je persoonlijke behoeftes dus leer je die heel vaardig te parkeren. Daar wordt je dan zo goed in dat je rond je dertigste er niet meer bij kunt. Veel mensen krijgen dan te maken een burnout of worden in het een of andere vakje gediagnotiseerd. De oorzaak wordt in veel gevallen niets aan gedaan.

De oorzaak zit in de jeugd. Daar waar het proces is begonnen van je gevoel afsluiten. De meest uiteenlopende redenen kunnen hier aan ten grondslag liggen. Maar groot genoeg om de zaak te sluiten. Je hoofd neemt het over en alles wordt beredeneerd.

Je hebt je leven lang alles op wilskracht gedaan en doorzettingsvermogen getoond. Maar op een dag kun je niet meer. Je gevoel wil erbij en de enige manier om dat te bereiken is je uit je dagelijks leven te ontrekken en rust en ruimte te geven om te ontdekken wat er mis is. Een mooi proces wordt gevolgd en je ontdekt je gevoel. Je gaat als het ware van hoofd naar hart. Van verstand naar gevoel. De valkuil is nu echter dat je in zijn geheel naar de overkant gaat in je gevoelswereld. Alles is gevoel. Je verstand zet je hierop uit en luistert alleen nog naar je gevoel. Dat verlamt mensen. Je kun het beeldend maken dat aan de ene kant van de straat staat je hoofd en aan de andere kant staat je gevoel. Je ben helemaal naar de overkant gerend en leeft vanuit je gevoel.

Hoe mooi zou het zijn als je in het midden gaat staan en ophaalt wat er aan positieve talenten in je hoofd zitten en de mooie eigenschappen uit je gevoel samen te brengen en te zijn wie je werkelijk bent. Te kunnen benutten wat er nodig is aan kwaliteiten op het moment. Je komt vol in je kracht en potentieel.

Hoe kom je daar? Sommige kunnen door het te begrijpen zelf integreren. Anderen hebben cognitieve of energetisch hulp hierbij nodig. Je zou ook kunnen beginnen met een tekening te maken van een groot ei wat je gaat inkleuren met je gevoelskwaliteiten. Daarna de hoofdkwaliteiten erbij tekent zodat het totaal je zelf is. Dat is dynamisch dus je kunt er steeds kleur aan toevoegen of wegvegen. Een mooi proces waarbij je steeds bewuster wordt van je eigen krachten en talenten uitgebeeld door kleur. Hang de tekening op. Kijk er regelmatig naar en verander wat voor dat moment veranderd is.

Als je in het prachtige midden staat is meestal je gronding ook herstelt. Mocht dat niet het geval zijn kun je daar bij geholpen worden door bijvoorbeeld een energetische schoning waar restanten van blokkades worden opgeruimd zodat je vol in je kracht komt te staan. Als het “stekkertje” in de aarde zit en in de bron gaat je “lampje” aan!

Met warme groet,

 

Marianne Looij


«Terug naar het overzicht