Heremitage
«Terug naar het overzicht

Geestelijke Heelkunde? Wat is het en waar komt het vandaan?

Geestelijke Heelkunde?

 

Wat is dat en waar komt het vandaan?

 

Marianne Looij is sinds 1993 op zoek gegaan naar de antwoorden op de vraag; waar voel je mee? En wat is er mis als het niet goed voelt? En hoe kun je daar iets aan doen?

 

Tijdens deze zoektocht kreeg zij inzicht in de werking van het menselijk energiesysteem. Dat is wat er voor zorgt dat het fysieke lichaam bezield is. Dus leeft. Een fysiek lichaam zonder ziel leeft niet, is dus dood. Marianne kwam erachter wat een geweldig werkend systeem die energie is. Hoe het samenwerkt met het fysiek en hoe het aangeeft wanneer er iets aan de hand is. Deze verstoringen is zij in kaart gaan brengen en is de logica gaan ontdekken wat een verstoring in het energiesysteem teweeg brengt gekoppeld aan de input en ervaringen die iemand in zijn leven heeft.

In plaats van symptomenlijstjes opstellen is Marianne aan de slag gegaan om manieren te vinden deze verstoringen op te lossen. Om dat te kunnen moet je goed weten hoe het energiesysteem werkt. Aangezien het energiesysteem uit energie bestaat moet het antwoord ook uit energie bestaan. Want energie heel je met energie. Marianne is verre van zweverig. “Je moet het uiteindelijk op aarde zien te doen” is haar motto.

 

Uit deze zoektocht is uiteindelijk de methode Geestelijk Heelkunde gekomen. Waarom deze naam en niet spiritual healing wat het in het Engels zou zijn?  Ten eerste we zijn in Nederland. Ten tweede: het woord Geest betekend mens in het Latijn. De mens is dus eigenlijk een bezield fysiek lichaam. Heelkunde impliceert dat er iets gerepareerd wordt. En dat is precies wat er in een sessie Geestelijke Heelkunde gebeurt. De geest geneest. Dus de mens wordt ontdaan van blokkades en trauma’s door het hele menselijke energiesysteem te schonen en te repareren waar nodig.

 

Dat klinkt als hocus pocus voor velen maar het is eigenlijk gewoon een wetenschap. Een die door vele culturen nog steeds wordt toegepast. Maar daar waar de kerk het voor het zeggen had is de kennis uitgebannen en mensen die er van wisten als heks of ketter versleten.  Dit is grondig gebeurd kun je wel stellen. Gelukkig is de kennis nooit helemaal verdwenen. Geestelijke Heelkunde is gebaseerd op de al oude kennis van het menselijk energiesysteem die in alle oude culturen voortleeft. Marianne Looij heeft dit echter autodidact weer in zichzelf naar boven weten te krijgen. Daarna heeft ze de bevestiging gevonden van het systeem. Zij is als een wetenschapper te werk gegaan met een enorme honger naar kennis en een niet te stuiten nieuwsgierigheid naar hoe alles zit.

 

Nadat zij voor zichzelf de methode op een rij had en de werking ervan vele malen had getoetst in haar praktijk is zij gestart om de methode klaar te maken om over te dragen aan anderen. Daarvoor heeft zij hulp gehad van lieve mensen die haar hielpen te modelleren wat er gebeurde tijdens de sessies en die de oefeningen hebben helpen vormgeven die in de opleiding gedaan worden.  In de praktijk is gebleken dat het precies is geworden wat de bedoeling was. De mensen in de opleiding ontwikkelen zichzelf, ontdekken hun talenten en bouwen deze uit. Het mooiste om te zien is dat gedurende dit proces in de ogen van de cursisten lichtjes komen. De spiegel van hun ziel licht op.

 

In de 12 jaar dat de opleidingen nu gegeven worden blijft Marianne werken aan nieuwe inzichten en verbeteringen en verdieping van de techniek. In de losbladige syllabus die de cursisten krijgen worden deze vernieuwingen constant doorgevoerd. Ook de docententrainingen leveren altijd weer nieuwe inzichten op die ook worden doorgevoerd.

 

Mensen die de opleiding hebben gevolgd starten niet allemaal een praktijk. Er zijn er die de kennis integreren in hun vak wat ze al uitoefenden. Of ze ontwikkelen iets nieuws. Sommigen geven les anderen werken 1 op 1. Anderen hebben het gebruikt voor hun persoonlijke groei en ontwikkeling en hebben hierdoor met hun gevoeligheid een leuker leven. Wij nemen geen genoegen met HSP. Marianne geeft het voorbeeld van de sportwagen. Je moet weten wanneer en hoe je het dak dicht doet van je mooie voertuig.  Dat geldt ook voor gevoelige mensen. Leer omgaan met je gevoeligheid en het is geen last of ziekte maar een talent.

 

Geestelijke Heelkunde onderscheid zich van andere opleidingen en technieken doordat het door Marianne Looij zelf is ontwikkeld en nog steeds wordt vernieuwd en begeleid. De groepen hebben een vaste docent die de groei en ontwikkeling van de cursisten volgt en begeleid.  Je zit als cursist dus dicht bij de bron.

 

Voor informatie: www.heremitage.nl

 


«Terug naar het overzicht