Heremitage
«Terug naar het overzicht

Entiteiten.

Een cliënte stuurt mij een berichtje dat zij haar ervaring naar het blad Paravisie heeft gestuurd van de healing die zij bij mij heeft ondergaan.  Eén van de dingen waar zij last van had was een “dwingende” stem in haar hoofd. Deze stem dwong haar van alles te doen en vooral niet relaxen en lekker tijd voor jezelf nemen. In haar geval was er een entiteit die zover in haar energie was vermengd dat het haar gedachten beïnvloedde. Voor mij is het niet moeilijk dit soort “indringers” te verwijderen en netjes naar het licht te sturen. De informatie omtrent entiteiten is nogal divers als je kijkt op tv en in de media. Daarom wil ik mijn visie op dit fenomeen hier geven.
Er vanuit gaande dat wij een bewustzijn zijn wat in een fysiek lichaam incarneert. Handig want we willen een aards leven dus moet je zichtbaar zijn. Als je overlijd gaat je fysieke lichaam en je bewustzijn loskomen van elkaar. Meestal gaat dat goed en gaat het bewustzijn terug naar waar het vandaan gekomen is om te verwerken wat je allemaal hebt meegemaakt in dit leven op aarde. In sommige gevallen gaat dit proces niet goed. Dan blijft het stukje bewustzijn op aarde, maar zonder fysiek lichaam. De reden hiervoor is heel divers. Als je tegen een paal rijdt en op slag dood bent en heel graag naar je familie wilt ga je niet door de poort naar boven maar wil je naar huis. Dan kan iemand bij bijvoorbeeld de partner, kinderen, of ouders blijven hangen. Dat komt het rouwproces van de mensen hier op aarde meestal niet ten goede want je komt “niet los” van iemand. Je voelt hem heel de tijd om je heen.
Wat ook voorkomt is dat iemand dood gaat terwijl ze onder invloed van drank of drugs zijn. Dan hebben ze meestal niet door dat ze dood zijn. Rara situatie maar het gebeurt. Dan kan het zijn dat ze bij iemand aanhaken in hun aura en deze persoon aan te zetten tot drinken of gebruik van drugs. Hele rare gedachtes krijgen deze mensen vaak. Ze houden deze behoefte ondanks dat ze dood zijn.
Een veel voorkomend fenomeen is dat mensen die in een ziekenhuis overlijden, tijdens bijvoorbeeld een operatie, dat die niet in de gaten hebben dat ze dood zijn en een poos door het ziekenhuis blijven wandelen. Als je heldere vermogens hebt kun je die beter uitzetten als je naar het ziekenhuis gaat voor jezelf. Veel mensen ervaren deze “geesten”. (geest = mens latijn) en voelen zich ongemakkelijk in ziekenhuizen. Deze entiteiten kruipen nogal eens bij mensen die geopereerd worden en gewoon weer wakker worden erbij in. Dan heeft iemand na zijn operatie een raar gevoel en is zichzelf niet meer. Ook bij kinderen ben ik dit tegengekomen dat een meisje van 10 jaar geopereerd werd en wakker werd met 3 “vriendjes” die ze de hele tijd zag. Maar die “vriendjes” hadden geen fysiek lichaam en hoefde dus ook niet te eten. Zij mocht van hun ook niet meer eten en de omgeving dacht dat zij anorexia had. Toen ze bij mij in de praktijk kwam liepen de drie “vriendjes” mee naar binnen. Nadat ze naar het licht waren gestuurd kon dit meisje weer zichzelf worden.
Een nog maller voorbeeld is dat iemand wordt geboren met een stuk bewustzijn van iemand anders erbij in die ooit familie of een geliefde is geweest. Zo was er een vrouw van 32 jaar die haar hele leven onverklaarbare pijnen heeft gehad die door het hele lichaam zich manifesteerde. Het werd afgedaan als psychosomatisch omdat de artsen niets konden vinden. Wat bleek, haar moeder uit een vorig leven had haar niet los willen laten en incarneerde mee. Echter deze vrouw was van een hoogte gevallen en had alles gebroken wat je maar kon breken. Deze pijnen werden gevoeld door haar (ex) kind in haar fysieke lichaam. Nadat deze entiteit uit haar gehaald was mankeerde ze niets meer en heeft nu een gezond blij leven.
Dan zijn er entiteiten die niet in je fysiek zitten maar in een huis. Ik huurde een pand en was bezig de plafondplaten te sauzen toen ik ineens sigarenrook in mijn neus kreeg. Dat was niet voor de hand liggend tussen het verlaagde plafond in. Tijdens het klussen sta ik niet bepaald “aan”. Dus toen ik mij concentreerde zat er een oude man in een stoel sigaren te roken en vroeg wat ik kwam doen, want het was zijn huis. Het pand was oud en deze man is hier overleden maar kon zijn aardse leven niet loslaten. Hij is vervolgens netjes naar het licht geholpen en de sigarenlucht is niet meer teruggekomen. Mensen die in dit pand hadden gewerkt voor dat ik het huurde kregen er altijd de kriebels en het personeelsverloop was enorm.
Kinderen hebben vaak last van “bezoek” op hun slaapkamertje. Zij zijn tot een jaar of 5 vaak nog helderziend en zien deze personen in levende lijven. Neem ze alsjeblieft serieus. Er zijn zelfs ouders die hun kind in zo’n kamer opsloten omdat ze niet uit hun bed mochten komen. Je begrijpt de angsten die ze doorstaan hebben wel.
Een beetje saliebranden brengt niemand naar het licht. Hooguit wachten ze buiten even totdat de stank is opgetrokken. De indianen branden salie bij een uitdrijfritueel maar ze vertelden niet wat ze verder allemaal deden. Dus alleen salie stinkt alleen maar.
Als je namelijk uit je fysieke lichaam bent, blijft je bewustzijn over. Dat wil niet zeggen dat je dan dom wordt. Een bewustzijn, of ziel weet onbewust dat ze naar het licht moeten gaan en dat is ook het enige waar je ze naar toe kunt sturen. Uiteindelijk help je ze daar enorm mee. Op aarde dolen helpt je niet verder.
Vergeet niet dat zonder fysiek lichaam je elke gedaante kunt aannemen die je maar wilt. Soms dienen entiteiten zich aan in de vorm die ik een beetje eng zou vinden. Maar als je dan doorgaat met het verwijderen worden ze ineens zichzelf en zeggen ze “sorry” kon het toch proberen? Ik weet niet precies wat ze allemaal meemaken in de twilightzone maar sommige zijn een beetje in de war, anderen zijn blij dat ze naar “huis” mogen.
Het naar het licht brengen van zielen heb ik mogen leren en draag dit ook over op mijn cursisten. Niet iedereen wil dit uitvoeren maar diverse mensen uit mijn opleidingen kunnen dit net zo goed als ik.
Waar ik mee wil afsluiten is, jij leeft in een fysiek lichaam, dus je bent altijd sterker dan een entiteit. Dus wees niet bang. Handel net zo alsof iemand met lichaam in je huis zit. Stuur ze weg. Als het om een entiteit die in je aura zit gaat is dat meestal lastiger maar dan kun je hulp zoeken om ze eruit te laten halen. Maar neem in je overweging mee wanneer er “rare” onverklaarbare situaties ontstaan na operaties, hoge koortsen, ongelukken e.d. in de psyche van mensen dat het wel eens een “lifter” zou kunnen zijn en zoek dan op dat niveau hulp.
Warme groet,
Marianne Looij


«Terug naar het overzicht