Heremitage
«Terug naar het overzicht

Dementie. De revival van het innerlijk kind.

Dementie. De revival van het innerlijk kind.

Als mensen dement worden keren ze terug naar hun kindertijd. Ze weten heel veel over die tijd en zingen de liedjes weer uit hun jeugd. Ze krijgen soms angsten of herinneringen terug die ze als volwassenen diep hadden weggestopt. Ze herleven delen uit hun jeugd. Het kind in hun krijgt de kans om zaken te herbeleven, te uiten, te doen. Dit is helend voor het innerlijk kind.

Waar blijft het volwassen bewustzijn in die tijd? Die krijgt de kans om los van het fysiek naar die plaatsen of personen te gaan waar ze nieuwe inzichten kunnen verwerven over hun leven. Ze kunnen bij hun familieleden of vrienden op bezoek. Hen zien in hun ware zelf. Begrijpen wat hun rol is geweest in je leven. Waarom ze gedaan hebben en gehandeld hebben zoals ze dat hebben.

Er zat een vrouw bij mij in de stoel voor een healingsessie. Naast haar stond een oude vrouw die mij aangaf dat ze wat aan haar kleindochter duidelijk wilde maken. Ik vroeg de vrouw naar haar oma. Ze zei, nou die zit aan de overkant (wij zaten toen aan de overkant van een bejaardentehuis) vreselijk dement te wezen. Terwijl ik haar oma waarnam als een krachtige oude dame. Het volwassen bewustzijn van de vrouw wilde wat duidelijk maken aan haar kleindochter en greep de mogelijkheid aan om dat via mij te doen.

Voor de kinderen en kleinkinderen en geliefden is het een lastig proces de persoon waar je van houd te zien veranderen in het kind. Ze herkennen je niet meer. Wat logisch is omdat toen ze kind waren jij nog niet geboren was. De partner kenden ze toen ook nog niet. Hun vader en moeder zijn meestal overleden als ze dement worden. Maar als je beseft dat het volwassen zelf er ook nog is maar niet sturend in het fysieke lichaam, dan kun je dus alles zeggen tegen ze en ze zullen je horen.  Heel vaak komt het voor dat op het moment dat deze mensen overlijden ze heel even hun volwassenheid terug krijgen. Want die moet erbij komen om het overlijdensproces te kunnen aangaan. Het loskomen van het fysieke lichaam.

Tegenwoordig denk ik dat er veel mensen dement worden door invloeden van buitenaf. Gifstoffen in voeding, water, lucht, kleding, schoonmaakmiddelen en niet te vergeten medicatie. Hun hersenen raken aangetast hierdoor en kunnen met hun volwassen bewustzijn hun hersenen niet meer benutten. Deze zijn dermate beschadigd dat ze uit hun lichaam zijn gegaan.Dat komt vaak voor op veel te jonge leeftijd. De hersenen degenereren en kunnen niet meer worden aangestuurd door het volwassen bewustzijn. Alsof je auto er mee opgehouden is waardoor je verder moet gaan lopen. In de metafoor van de auto en de bestuurder. Wat overblijft is het innerlijk kind. Maar in deze gevallen wordt het fysieke lichaam ook steeds slechter aangestuurd. Een naar proces. Barbara O,Neill (zie filmpjes op youtube en tiktok) legt in haar lezing uit hoe het fysiek beinvloed wordt door de gifstoffen en hoe het proces te keren door voeding en natuurlijke middelen. Ze noemen het ook wel Diabetes type 3. Er is met voeding veel te bereiken. Een uitspraak van haar is: “het lichaam is gemaakt om zichzelf overal van te kunnen helen, mits je de juiste omstandigheden creëert”.

Een proces van de ziel is dus dementie van ouderen. Daar hoef je niet van te herstellen. Dat is de weg die de ziel wil bewandelen voordat het de aarde verlaat. Dementie op jonge leeftijd is misschien te keren door de wegen van gezonde voeding, beweging en voldoende mineralen binnen te krijgen. Het onderzoeken waard.

Wat we met healing voor oude mensen kunnen doen die in hun innerlijk kind zijn terechtgekomen is het innerlijk kind schonen dat het proces minder belastend voor ze is. Het volwassen bewustzijn komt tijdens deze healingen meestal erbij om ook bevrijd te worden van ballast die ze niet meer nodig hebben. Dat maakt de uiteindelijke overgang makkelijker voor ze.

Bij jonge mensen met dementie is er meestal een hoop te ontdekken wat er gaande is. Maar zonder reset van het fysieke lichaam kan ik met energie niet meer doen dan schonen. Verbetering of herstel kan alleen als beide wegen worden bewandeld.

Ik wens alle mensen die een geliefde in het dementieproces hebben heel veel sterkte in hun eigen proces van loslaten. En ook voor hen kan een energieschoning behulpzaam zijn in dit proces. Het is een rouwproces van iemand die je nog ziet maar er niet meer is zoals je hen kent. Ook daar kan hulp bij geboden worden.

met warme groet,

Marianne Looij


«Terug naar het overzicht