Heremitage
«Terug naar het overzicht

de jaloerse broer of zus

De jaloerse broer of zus.

Heel veel mensen lijden eronder. Een broer of zus die al vanaf je geboorte jaloers op je is. Wat je ook doet, het blijft bestaan. Dit fenomeen komt jammer genoeg heel vaak voor. Daarom ben ik gaan kijken wat de oorzaak hiervan kan zijn. Het antwoord hierop heb ik gevonden en zal proberen het zo duidelijk mogelijk uit te leggen.

Op het moment dat een ziel indaald in het lichaampje in wording dan ontstaat er, als het goed is, een energetische verbinding met de moeder. De moeder gaat dit contact gedurende de zwangerschap meestal steeds beter voelen. En als het kindje dan geboren wordt heeft het een energetische verbinding met de moeder zodat de gronding via de moeder kan lopen tot aan circa 2,5 jaar. Dan moet het kind zijn eigen gronding hebben. De verbinding met de moeder blijft bestaan maar veranderd zodat het kind meer en meer de eigen identiteit kan ontwikkelen.

 

Wanneer deze verbinding van de moeder naar het kindje niet gemaakt kan worden ontstaat er iets anders. Het baby’tje in de buik ervaart dit. Er zijn voorbeelden te over van baby’s die om aandacht vragen om die reden. Zoals veel schoppen, niet willen draaien enz.  Een kind zonder energetische verbinding met de moeder zal na de geboorte ook van alles ontwikkeling om de nodige aandacht te krijgen. Huilbaby, fysieke problemen enz. De reden waarom een moeder niet kan verbinden is erg divers. Maar een veel voorkomende oorzaak is dat als de vader van de prille moeder zich niet kon verbinden met haar, dan is het voor haar haast onmogelijk om zich met jongens te verbinden. Als de moeder deze verbinding niet aankon zal de prille moeder geen verbinding met meisjes kunnen maken. Dan zijn er nog een scala aan uitzonderingen waarbij het ene kind wel en het andere kind niet verbonden wordt van het zelfde geslacht. Dan zit het probleem op zielsniveau. Je kunt je voorstellen dat een kind bij je geboren wordt waar je in een vorig leven nogal slechte herinneringen aan hebt. Dan wordt het geboren en heb je zoiets als “jij weer?”

 

Het uitgangspunt is nu dat er dus een kind is geboren zonder energetische verbinding met de moeder. De verbinding met de vader is weer een ander verhaal dat zal ik ook nog een keer publiceren. We blijven even bij de moeder.

Dit kind groeit op en moeder wordt zwanger van het volgende kind. Veelal na een jaar of iets later wordt de moeder weer zwanger. Dit kind krijgt in de buik direct een energetische verbinding. Het kindje wat er al is zonder verbinding is nog volslagen helder. Dat blijven kinderen tot een jaar of 4. Daarom ervaart dit kindje dat de volgende baby iets heeft wat hij of zij niet heeft. En daar start de jaloezie. Het kind wat geboren wordt heeft is zich van geen kwaad bewust. Het komt zelfs voor dat het oudste kind de baby slaat of plaagt. Of dat het van alles verzint om maar aandacht van de moeder te krijgen. Als je dus als onwetend klein kruimeltje opgroeit met een ouder broer of zus zonder verbinding dan kun je het in hun ogen nooit goed doen. Zij ervaren dat jij altijd alles kreeg en zij altijd te kort hebben. Al geef je ze alles wat je bezit, dan is het nog niet goed genoeg. Je kunt daar dus niets aan veranderen. Het enige wat je wel kunt doen is stoppen er iets aan te willen doen. Je kunt de energetische lading uit je eigen systeem laten schonen wat deze jaloerse acties voor invloed op je hebben gehad. Dat kan heel ver gaan. Er lopen heel wat mensen rond met een misplaatst schuldgevoel. De broer of zus zonder verbinding zou geholpen kunnen worden met een healingsessie om de oorzaak van de ontbrekende verbinding te schonen en te herstellen. Het inzicht dat bovenstaande de oorzaak kan zijn van alle problemen met de familiebanden kan al een heilzame werking hebben.  Het vraagt aardig wat innerlijk kind werk maar het is te klaren.

Mocht je zelf kinderen hebben waarvan je voelt dat je niet met allemaal een verbinding hebt dan is ook daar nog een hoop aan te “repareren”. Je hebt niets “fout” gedaan. Het is een energetisch probleem wat met energie opgelost kan worden.

Familiebanden kunnen erg complex zijn tot aan verre voorouders toe. Deze invloeden kunnen tot aan de dag van vandaag mensen trauma bezorgen wat in dit leven geen oorzaak lijkt te hebben. Angsten zijn daar een aardig voorbeeld van.

Met de healingtechniek Geestelijke Heelkunde worden dergelijke thema’s geschoond en komen mensen weer in hun kracht in het hier en nu!

 

Met warme groet,

Marianne Looij

 

www.heremitage.nlliefde

 


«Terug naar het overzicht