Heremitage
«Terug naar het overzicht

De invloed van vorige levens op het Nu.

De invloed van vorige levens op het nu.

Het fenomeen vorige levens blijft voor veel mensen een onwaarschijnlijk fenomeen. Doen er lacherig over en geloven niet in het bestaan. Kinderen tonen regelmatig aan dat het wel degelijk bestaat. Met herinnering en/of kennis over bepaalde zaken waar ze in dit leven nog nooit mee in aanraking zijn geweest, tonen ze aan dat het bewustzijn in andere levens zich heeft gemanifesteerd. Zelf denk ik, dat als ik dit kunstje 1 keer kan zal het ook wel vaker hebben gekund. Daarbij komt dat ik de reis van mijn ziel door diverse levens heen heb mogen zien en herkennen. Ik op plaatsen ben geweest waar ik niet eerder in dit bestaan ben geweest en er feilloos de weg wist. Bij een opgraving “zag” hoe het geheel eruit had gezien. Geinige dingen tot zover.

In mijn praktijk kom ik echter mensen tegen die niet zulke geinige ervaringen hebben gehad in hun vorige bestaan waardoor ze er in dit leven last van hebben.

Eén van de zaken die veel voorkomt is de postnatale depressie. Vrouwen die na de bevalling helemaal niet blij zijn. Tijdens het geboorteproces zijn er thema’s uit vorige levens aangeraakt. Soms door het kind, omdat het iemand is die je kent uit een ander bestaan. Of “doodsplaatjes”. Dat zijn energieplaatjes waar de herinnering in zit van een overlijden in een vorig leven. Dat kan behoorlijk traumatisch zijn. Als dan het geboren kind daar ook nog iets mee te maken heeft gehad in die tijd wordt het helemaal lastig om in een roze wolk te leven. Die is dan behoorlijk zwart. De keren dat je mooi dood gegaan bent op leeftijd met je geliefden om je heen zal nooit een trauma worden. Die krijg ik dan ook niet te zien. Maar de keren dat het lastig was of gewelddadig, daar kan iets aan gedaan worden zodat je er in dit leven geen last meer van hebt.

Voor de beladenheid van het onderwerp is de oplossing eigenlijk voor de healer vrij eenvoudig. De techniek die wij hanteren bij vorig leven of doodsplaatjes is een paar tellen werk. Het is wel onderdeel van een totale energetisch schoning.

Een vorig leven kan ook je hele leven beïnvloeden met het thema. Bijvoorbeeld als je de controle kwijt bent geweest over bijvoorbeeld je schip en je bent gezonken. Dan kun je in dit leven een angst hebben dat je de controle verliest over wat dan ook. Als dit doodsplaatje wordt geschoond kun je eindelijk ontspannen.

Zo hebben mensen angsten voor water, hoogtes, vuur, menigte mensen, bepaalde dieren, geluiden, muziekinstrumenten, noem maar op. En je hebt geen idee waar het vandaan komt. Of het ontstaat ineens.

In de jaren 90 ging ik naar een bijeenkomst in Utrecht in een werfkelder waar een lezing gehouden zou worden over een spiritueel onderwerp. Als voorafje ging iemand op zijn didgeridoo spelen. Ik hoor die klanken in die werfkelder resoneren en ik begin te zweten en wilde eigenlijk alleen nog maar weg. Ik ben aan het water gaan staan totdat de muziek voorbij was. Niet begrijpend wat er zojuist gebeurde. Kort daarna opende ik mijn new age winkel waar ik natuurlijk ook CD’s ging verkopen. In de collectie zat ook didgeridoo muziek. Bij de eerste klanken van die CD’s kreeg ik zin om ermee te gaan gooien. Beetje zonde van de apparatuur zou het zijn dus ik vermeed dat ik die CD moest draaien. Ik heb ze uiteindelijk heel snel verkocht en niet meer bijbesteld. Kort daarna nam ik deel aan een meditatie waarbij ik ineen meegevoerd werd naar een situatie waarin ik belande op de grond vastgebonden aan 4 paaltjes in de woestenij van Australië en onder de klanken van de didgeridoo werd ik als makkelijke maaltijd verorbert door alles wat daar kruipt, vliegt en loopt. Mijn herinnering aan dit instrument was dus niet zo rooskleurig. Na schoning van dit doodsplaatje was mijn weerstand tegen didgeridoo muziek opgelost. Het verklaarde overigens ook mijn ervaring bij het zien van de film Birds.

Mensen kunnen dus getriggerd worden door een voorval, geluid of beleving op een thema uit een vorig leven waardoor het Nu erg beïnvloed wordt. Er zitten mensen aan de antidepressiva om de uitwerking van een doodsplaatje te onderdrukken. De oplossing is dus te vinden op energetisch niveau.

Mijn stelling is: het Nu is al lastig genoeg. Laat het niet verpesten door toen.

 

Met warme groet,

 

Marianne Looij

.


«Terug naar het overzicht