Heremitage
«Terug naar het overzicht

ADHD of ADD Symptomenlijstjes; maar wat is de oorzaak?

ADHD of ADD

Symptomenlijstjes; maar wat is de oorzaak?

 

Heel veel kinderen en volwassenen krijgen tegenwoordig de diagnose ADHD of ADD. Ze krijgen deze diagnose omdat de symptomen in het lijstje passen die zijn opgesteld voor deze “aandoening”. In mijn praktijk krijg ik heel veel mensen die deze diagnose hebben gekregen. Daarom heb ik kunnen uitzoeken wat nu de overeenkomst is bij deze mensen en kinderen, kijkende met mijn ogen, naar de oorzaak.

ADHD heeft als symptomen onrustig, beweeglijk en zich niet lang kunnen concentreren.

ADD is het tegenovergestelde, secundair reagerende mensen die het liefst in een soort droomwereld vertoeven. Je zou zeggen sloom. En bij ADHD hyper. Twee uitersten.

 

Mensen met ADHD diagnose hebben in mijn onderzoek altijd emotioneel trauma opgelopen. De oorzaak kan heel erg divers zijn maar emotioneel trauma ontstaat bij een schokkende gebeurtenis. Dat kan ook zijn dat je moeder moet bevallen van het volgende kind en jij een paar dagen ergens wordt ondergebracht maar je bent nog te klein om het te snappen. Het hoeft niet eens iets vreselijks te zijn maar een reden om met je bewustzijn even uit je lijf te gaan zodat je de “pijn” van de emotie niet hoeft te voelen. Dat is een kortdurende uittreding van je bewustzijn. De trigger bij deze mensen is vaak dat als ze sterke emoties voelen ze hun lichaam weer uitschieten. Daarna willen ze weer terug maar dat lukt niet en dat geeft het stuiteren.

 

Mensen met ADD diagnose hebben in mijn onderzoek altijd fysiek trauma opgelopen. Ook hier kan de oorzaak heel verschillend zijn maar het gaat om het hebben van pijn. Zoals bij botbreuken, ontstekingen van oren, maagklepjes die niet sluiten en heel veel zuuroprispingen. Brandwonden, hersenschudding. Maar ook moeilijke bevallingen, couveuse, operaties. Ook amandelen knippen of buisjes. Het is een narcose. Om de pijn niet te voelen ga je langdurig uit je fysieke lichaam met je bewustzijn. Dat doen ze zo ver dat ze niet meer helemaal terug kunnen. De plek waar ze met hun bewustzijn naar toegegaan zijn is het pijnloos en rustig. Daarom houden ze dit onbewust in stand. Alleen komen ze daardoor niet in hun alerte bewustzijn op aarde. Er blijft teveel boven hangen zal ik maar zeggen. Ze kunnen tijden in hun droomwereldje vertoeven. Wat op school of op je werk niet zo handig is.

 

In beide gevallen is de oorzaak van energetische aard. Dus zal een schoning van het energiesysteem uitkomst bieden. Het trauma eruit (alles laat sporen achter in je energiesysteem wat je meemaakt) en de gronding herstellen. Zo kan de ADHD zich weer ontladen en hoeft niet meer te stuiteren. De ADD kan zich gronden en weer in het hier en nu komen.

 

Beiden hebben last van teveel input omdat ze allebei niet goed geaard zijn. Hun energiesysteem hangt te hoog en lopen als het ware bloot door de wereld. Alles komt keihard binnen en kan niet worden afgevoerd. Ze zitten vol. Ze kunnen zich niet goed concentreren en hun intelligentie kan niet goed worden ingeschat met de bestaande methoden. Slaapproblemen en emotionele buien komen ook erg veel voor.

 

Ritalin of aanverwante middelen worden voorgeschreven en schijnen enig effect te hebben. Maar ja dat heeft cocaïne nu eenmaal. Maar je wilt je kind toch niet aan de drugs hebben?

 

De methode die ik in de afgelopen 25 jaar heb ontwikkeld en in het Heremitage Opleiding Centrum heb doorgegeven aan de cursisten, werkt zeer goed in beide gevallen. Geestelijke Heelkunde.

 

Als ik naar alle psychische problematieken kijk die in lijstjes met symptomen zijn gevat is de grote gemene deler “niet gegrond zijn”. Daarom is dat altijd stap 1 in de behandeling. De gronding herstellen. Daarna zal het per cliënt verschillen wat er nodig is. Bij kinderen is het meestal 1 healingsessie van een uur die al het gewenste effect geeft. Zij hebben nog geen andere krassen op hun ziel die een volwassene wel kan hebben.

Voor meer informatie: www.heremitage.nl

Met warme groet,

 

Marianne Looij

 

 

 


«Terug naar het overzicht