Heremitage
«Terug naar het overzicht

ADHD bij kinderen en volwassenen

20130303_152432Inmiddels is er via diverse kanalen naar buiten gebracht dat ADHD een “verzonnen ziekte” is. Dat klopt en daarom kan men er medicatie op loslaten wat zogenaamd zou helpen met heel veel bijwerkingen tot aan hartfalen toe. De ziekte is verzonnen op basis van een lijst symptomen die mensen heel veel hebben. Deze symptomen zijn niet verzonnen. Ze hebben alleen er een lijst van gemaakt en een naam aan gegeven. De oorzaak van de symptomen heeft men zich niet druk over gemaakt alleen gezocht naar een middel om de symptomen te onderdrukken. Ritalin en aanverwante medicatie. Het probleem is dat de symptomen ergens door gevoed worden maar met Ritalin niet meer volledig worden waargenomen. Dus het wordt gedempt. Inmiddels weet men dat voeding een erg grote invloed heeft op het gedrag van kinderen en volwassenen. Voornamelijk alle toevoegingen en zoetmiddelen, E-nummers enz. het internet staat er bol van wat gezond en ongezond is. Het is dan alleen de kunst om uit te vinden wat jouw lichaam wel en niet verdraagt. Zelf heb ik met Bioresonantietherapie waarbij je hele lichaam wordt doorgemeten erg goede ervaringen. Toen ik eenmaal wist wat ik wel en niet verdraag heb ik vermeden waar ik niet tegen kan en alleen gegeten wat ik verdraag. Dan krijgt je lichaam de kans om te herstellen en de histamine je lijf uit kunnen. Ook herstellen syntheses die stuk gegaan zijn door de foute voeding.

Voor veel mensen is echter alleen de voeding niet voldoende om op te herstellen. Een mens bestaat nu eenmaal uit bewustzijn en daarin kunnen ook verstoringen zitten die de gronding verstoren. Trauma energie kan de gronding dermate verstoren dat iemand zich hyper blijft voelen. En trauma hoeft niet eens heel erg te zijn Als zijn alleen je amandelen maar geknipt. De narcose laat je uit je lichaam schieten en kom er maar weer eens goed in. Zelfs een hersenschudding, botbreuken e.d. kunnen de oorzaak zijn van het trauma. Dus naast de voeding aanpassen is een energetische schoning belangrijk om de gronding te herstellen. Dan kan het daarna nog nodig zijn om de emoties te ontladen met lichaamswerk zoals bijvoorbeeld door Helend Bewegen door Ella van Buren wordt gedaan. Deze ontlading maakt ruimte en zorg ervoor dat de gronding zich verstevigd.

Deze werkwijze heeft al heel wat mensen weer tot gezonde, medicijnvrije en volop functionerende mensen gemaakt. Je kunt wel allerlei middelen gaan nemen maar als je niet weet wat er mis is kun je het ook niet helen. Daarom is meten weten.

De drie stappen zijn dus, voeding, energie, lichaamswerk. Medicatie die symptomen moet onderdrukken maakt je niet beter. Mensen met ADHD zijn niet gegrond met alle gevolgen van dien. De symptomen van niet gegrond zijn passen naadloos naast de symptomen van ADHD. Dus de reden waarom je uit je lichaam hangt is ook de oorzaak om aan te pakken om te herstellen.

Met warme groet,

Marianne Looij


«Terug naar het overzicht