Heremitage

Coaching en training

ZOMERTRAININGEN

 

“Hart in Herstel” week  Communicatievallen herkennen en oplossen.foto's hart en workshops

Deze zomertraining wordt gegeven in Hulshorst van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur.

Voor informatie: 0646208450 of email marianne@heremitage.nl

Hart in herstel week”

 

Communiceren…..

 

Wat is dat toch moeilijk voor een hoop mensen. Het is niet zo gek dat het een lastig fenomeen is omdat woorden raken. Woorden zijn ook energie. Geschreven of gesproken, ze raken.

Waarom doen woorden zo’n pijn of maken ze je razend?

Je zou het zo kunnen zien dat in ons hartchakra zit een bord met knoppen. Achter die knoppen zitten oude trauma’s. Grote, kleine, allerlei soorten energie die een herinnering hebben aan pijn, kwetsing, afwijzing, afkeuring, ontmoediging en ga zo maar door. Ook angsten zitten daar. Verlatingsangst is een veel voorkomende.

Op het moment dat woorden op een dergelijke knop drukken komt de emotie die daarbij hoort vrij. Je wordt dus “geraakt”.  Je voelt je weer het kind wat je was tijdens de kwetsing. Dat kan een grote of kleine emotie oproepen maar wat het in iedergeval doet is ons afweersysteem wakker maken. We willen kosten wat het kost niet voelen wat er net geraakt is.

Hoe doen we dat?

In beginsel beginnen we het onderwerp van het gesprek op iets anders te pointen. Dus iets teruggeven wat kritiek is op de ander. Of in de slachtofferrol schieten als in “ja doe jij ook nog maar lullig tegen mij” . De aandacht op de ander richten “heb je slecht geslapen of zo?  Alles ingezet om de aandacht maar van jou af te halen.

Deze reaktie zie je vaak als iemand het gevoel heeft kritiek te krijgen. Dus voor zijn of haar gevoel iets fout te hebben gedaan. Veel mensen zijn zo bang om een fout te maken. In hun opvoeding is dat ontstaan waardoor ze als volwassenen er niet tot nauwelijks mee om kunnen gaan. Twee reacties komen het meeste voor: Truus excuus, voor elk voorval een excuus verzinnen waarom iets niet is gedaan, of waarom je iets hebt gezegd enz. Je was moe, te druk enz.

De tweede reactie is terugleggen op de ander. Dus in de zin van: “jij vergeet ook wel eens wat”  Of iets zeggen wat kritiek op de ander is. Sommigen bewaren zelfs voorvallen voor het moment dat ze zelf kritiek krijgen om er dan mee te gooien.

En hoe vaak is het eerste woord “ja, maar…..”  Dat is synoniem voor Nee!

Hoe simpel zou het zijn als je gewoon kon zeggen: sorry, vergeten. Sorry! Dan geef je de ander erkenning voor wat die ervaart en je kunt weer verder.

Hoe langer je om de erkenning naar de ander heen draait hoe hoger de gemoederen oplopen.

Waarom blijven mensen maar in de weerstand hangen?

De weerstand wordt gevoed door het Innerlijk kind trauma wat er onder zit. Onder de knop in het hartchakra. Zolang dat er blijft zitten zal de reactie op de woorden van de ander niet tot nauwelijks kunnen veranderen.

Er zijn natuurlijk vele wegen die naar Rome leiden maar praten is over het algemeen niet genoeg om van dit gedrag af te komen. De energie schonen helpt al een heel eind om vandaar via cognitief en fysiek werk het te integreren. Inzicht in het gedrag en herkennen van de patronen is een eerste stap naar de oplossing. Maar nog niet de oplossing.

 

Wil je je niet zo snel meer aangevallen voelen? Wil je beter gaan communiceren?

 

Ontdek en herstel jezelf in de “hart in herstel week”

Een week van :

  • inzicht krijgen in je communicatieval
  • De onderstromen en energetische blokkades herkennen en oplossen
  • Oefeningen: communicatie, energetisch, fysiek
  • Meditatiehealing

Docenten:

Marianne Looij  Heremitage

Ella van Buren  Helend Bewegen

Data: zie agenda

 

 

 

5 daagse op IBIZA     Kerntraining       

Volledig in je kracht en potentie. 

Info: marianne@heremitage.nl

Voor groepen, bedrijven, individuele deelname.

De kracht van de groep, het eiland en de healer komen samen!

Gun jezelf deze bijzondere ervaring!

Data in overleg.
20190614_164041

 

Weekend Training The missing link
Reset je energiesysteem

o.l.v.
Marianne Looij
zomertraining
The missing link is een weekend training waarbij je op vrijdagavond aankomt bij ons centrum in Hulshorst. Tijdens deze avond ontmoeten wij elkaar en doen een
healingmediatie waarbij je thema voor dit weekend duidelijker gaat worden.
Op zaterdag gaan we aan de slag met bewustwording van je lichaam en wat je defensie systeem is. Er wordt gewerkt aan herstel van je gronding en het opruimen van onder-stromen en tegenwerkende aspecten.
Op zondag gaan we aan het werk met je “missing link” Deze worden geïntegreerd en kom je uiteindelijk in je kracht te staan.

Dit bijzondere weekend wordt gegeven door Marianne Looij op Landgoed de Steigerberg in Hulshorst.
De overnachtingen dienen zelf geregeld te worden.
De training start op vrijdagavond 19:30 uur tot 22:00 uur
Zaterdag en zondag van 9.00 tot 18:00 uur
Deze training wordt gegeven aan zowel groepen, bedrijven of samengesteld uit individuele deelnemers.
Wil je van de blokkades af en vol in je kracht komen te staan wat niet alleen door jou ervaren zal worden maar ook door je omgeving? Dan is deze training iets voor jou.
Mijn werkwijze is efficiënt met de vrijgekomen energie werken en opruimen zodat er optimaal gebruik van kan worden gemaakt in het helingsproces. Geen herbeleving maar herstel.
Voel je je aangesproken? Bel mij: 0646208450 of stuur een email.
Met warme groet,
Marianne Looij

Locatie:
Heremitage Opleiding Centrum
Onder de bos 117
8077 TE Hulshorst
www.heremitage.nl
marianne@heremitage.nl20190419_201252