Heremitage

Ella van Buren

helend bewegen

Ella van Buren (1964) werkt  3 dagen per week  in haar praktijk Helend Bewegen, daarnaast werkt zij als bewegingsagoog  in de revalidatie.
Ella is HBO afgestudeerd Psychomotorisch Therapeut en Energetisch Therapeut.  Ella leert haar cliënten over de relatie tussen spierspanning, stress en emoties. Als voorbeeld: we slaan emoties soms bewust, maar vaak ook onbewust in het lichaam op wat leid tot lichamelijke spanningen . Deze spanningen kunnen leiden tot blokkades, die zich uiten in diverse klachten.
Ella kan dankzij haar jarenlange ervaring in de sport en beweging, extreem scherp zien waar emoties en stress het lichaam blokkeren en op welke manier. Op het moment dat een pijnlijk onderwerp besproken wordt, ziet ze dat in het lichaam (vaak) een (onbewuste) reactie ontstaat. Het lichaam reageert of beweegt afwijkend. Bijvoorbeeld te herkennen aan de bekende rode nek , het gefriemel met de handen, of de kiezen op elkaar zetten enz. Ella maakt gebruik van deze signalen in de behandeling.

 

De lichamelijke oefeningen die Ella gebruikt zijn niet gericht op sporten, maar om iemand inzicht te geven in onbewuste, belemmerende bewegingen vanuit het lichaam en om iemand weer bewust te maken van het gevoel in zijn/ haar lichaam. Alleen dan komt iemand weer in zijn kracht te staan. Naast gebruik van bio-energetische  en psychomotorische oefeningen, wordt de energie geschoond zodat het resultaat van de sessie optimaal is. Mede hierdoor werkt de behandelmethode erg effectief en snel en merkt de cliënt direct verandering.”
Ella is gespecialiseerd in trauma release. Ze heeft o.a. technieken van Anodea Judith en Peter Levine geïntegreerd in de methode Helend Bewegen.
Zij bereikt geweldige resultaten met mensen die te maken hebben gehad met trauma en de gevolgen daarvan. Ella heeft een zesde zintuig als het gaat over het vinden van de oorzaak van trauma. De diep weggestopte innerlijk kind stukken weet zij te vinden en te bevrijden. Verder bereikt ze met woede gerelateerde klachten, vermoeidheidsklachten, innerlijk kind problematiek, overgewicht, hoogsensitiviteit, communicatie en het leren omgaan met grenzen goede resultaten.

De methode Helend Bewegen is voor iedereen geschikt, Ella stemt de oefeningen en bewegingen af op de belastbaarheid van mensen.

Ella organiseert ook diverse workshops, waarbij zij met kleine groepen werkt aan lichaamsbewustzijn, gronding, communicatie en grenzen. Kijk op haar website www.helendbewegen.nl voor meer informatie. Ella wordt door diverse verzekeringsmaatschappijen (deels) vergoed.

 

 

helend bewegen nordic walking

Naast haar praktijk geeft Ella ook nog privélessen Nordicwalking in Park Randenbroek. Kijk voor informatie op haar site www.helendbewegen.nl  of mail naar ella@helendbewegen.nl