Heremitage
«Terug naar het overzicht

Zelfmoord

Het aantal mensen dat geen uitweg meer ziet en zichzelf van het leven beroofd neemt in aantal schrikbarend toe. In het programma Zembla werd hier deze week (week 43 2014) aandacht aan besteed. In dit programma kwam naar voren dat de psychologen en psychiaters eigenlijk bang zijn voor cliënten die levensmoe zijn. Ze weten zich er geen raad mee. Het grijpt ze aan, wat mij logisch lijkt, en weten niet goed wat met deze mensen te doen.
Waar in dit programma geen aandacht aan werd besteed is dat de bijwerking van de antidepressiva en antipsychotica zelfmoordgedachten zijn. Aangezien mensen die in de problemen komen met zichzelf als eerste deze medicaties krijgen voorgeschreven. Vervolgens mogen ze 6 tot 8 weken wachten voordat er ergens plaats voor ze is waar ze worden opgevangen. Als je geen mantelzorg om je heen hebt wordt het dan een penibele situatie. Iemand is dan aan zijn lot overgelaten met medicatie die de depressieve gevoelens verergeren. De medicatie werkt op de hersenen in waardoor de cliënt niet meer goed kan denken en de meest vreemde dingen kan doen. Hierover lezen we met regelmaat de gruwelijke berichten in de media.
Waarom is het voor de GGZ zo moeilijk om met depressiviteit om te gaan? En is het enige antwoord wat men hierop heeft dempen met medicatie. Het verbaast mij altijd zo dat de oorzaak niet belangrijk gevonden wordt. Dit heeft volgens mij te maken met het probleem dat binnen de GGZ uit gegaan wordt van een fysiek lichaam en meer niet. Dus emoties en gevoelens worden via de hersens aangestuurd en dat is het. De afgelopen 100 jaar hebben de wetenschappers bewezen dat het niet zo is anders had men allang een manier gevonden om mensen te helpen die depressief zijn. Het enige antwoord is dempen van gevoel door de hersenen te beïnvloeden. Daar wordt niemand beter van. Het enige wat gebeurt is dat het onderdrukt wordt.
Heel veel mensen op deze wereld weten dat een mens niet het fysieke lichaam is maar de energie die er in woont. De ziel, de geest, hoe je het ook wilt noemen, een fysiek lichaam wordt door je ouders netjes gemaakt en je ziel, die al bestond, daalt in het lichaam in. Hierdoor wordt het levend. Zonder “bezieling” doet een lichaam het niet. Dit zie je als iemand overlijd. Dan is het lichaam ineens leeg. Er zijn zelfs onderzoeken naar gedaan dat op het moment van overlijden het gewicht van het lichaam afneemt. Dus je ziel weegt ook nog wat volgens aardse begrippen. De kerk heeft nogal wat wetenschappers belemmert om hun bevindingen openbaar te maken. Als het aan de paus had gelegen had Galileo nooit gelijk gekregen. De menselijke ziel was een nog groter taboe om je kennis over te delen. De kerk meende daar het alleen recht over te hebben. Met die erfenis zitten we nu nog steeds. Nadat alles in een laboratorium verklaard moest worden is de gezondheidszorg in een raar vaarwater terecht gekomen. De belangen van de mensen met centen die de onderzoekers moesten betalen waren belangrijker dan de uitkomst van het onderzoek ten opzichte van het welzijn van mensen. De onderzoeken naar hart en vaatziekten en kanker worden grootscheeps betaald door de farmacie want daar is veel geld mee te verdienen. De oorzaak van depressiviteit vinden ze niet interessant om te ontdekken want de antidepressiva is een melkkoe. Enorme hoeveelheden worden hiervan verkocht waardoor de noodzaak om deze medicatie onnodig te maken natuurlijk niet in ze opkomt. Zo ook bij adhd waarbij de onderzoeken van dappere artsen aantonen dat bij verandering van voeding 95% van de kinderen die adhd gediagnosticeerd waren niets meer mankeerden, zoveel mogelijk genegeerd worden. Dat ongezonde voedsel wordt door diezelfde grootmacht geleverd dus aan twee kanten kan er verdiend worden. De scholen hebben er baat bij want het rugzakje kan aangevraagd worden. Dus extra inkomsten.
Gelukkig wordt de mens wakker als het gaat om voeding. Mensen beginnen massaal aan nieuwe voedingsgewoonten omdat hun lichaam ziek zwak en misselijk wordt en vooral te zwaar. Naast het fysieke wordt men ook nog depressief van de gifbelt die in voedsel zit . En als je dan in deze vicieuze cirkel zit kun je twee dingen doen: pillen gaan slikken of je gezonde verstand gebruiken.
Gezond voedsel helpt al heel erg bij depressieve gevoelens. Maar er is meer. Trauma is geen lichamelijk gegeven of een plekje in je hersenen. Gevoel is energie. Dus je ziel, geest of hoe je het wilt noemen is de plaats waar trauma zich nestelt. Je energiesysteem zit tot binnen in je lichaam, tot in je cellen en draagt energie over naar je fysieke lichaam. Een mooi voorbeeld is; waarom woorden zeer doen. Iemand roept akelige dingen naar je. Je lichaam reageert erop. Je kunt zelfs emotioneel worden. De woorden zijn energie. Klank is energie. Die energie komt via de chakra’s je energiesysteem binnen. Je hartchakra ontvangt deze energie en verkrampt. Je voelt letterlijk pijn in je hart. Dat is niet je hartspier maar je hartchakra. Mensen kunnen vreselijke pijn in hun hart voelen waar de cardioloog niets mee kan. Als dan het hartchakra geschoond wordt tijdens een healing sessie is wonderbaarlijk direct de pijn weg. Logisch want die pijn is een verstoorde hartchakra.
Emoties zijn energie. Die energie kan vastzitten in het energiesysteem waardoor het energiesysteem niet goed meer werkt. Tot gevolg heeft dit dat de gronding van het energiesysteem verstoort raakt en er geen ontlading meer plaats vind en geen oplading vanuit de aarde. Daardoor wordt de persoon oververmoeid, depressief en een scala aan lichamelijke klachten ontstaan. Van koude voeten tot obstipatie, hoofdpijn, hartkloppingen, hyperventilatie en ga zo maar door.
Als emoties dus energie zijn en daar de oorzaak van depressiviteit te vinden is, kan de behandeling met antidepressiva nooit de oplossing zijn. Het dempt en meer niet. De oorzaak opzoeken en schonen in de energie en vervolgens integreren in het fysieke lichaam is wel een oplossing. Dit is vele malen beproefd en werkt naar totaal herstel toe. Mensen die opgegeven waren bij de GGZ gaan inmiddels weer vrolijk aan het werk iedere dag. Als je de oorzaak aanpakt kan het probleem pas opgelost worden.
Wat kan de oorzaak zijn? Misschien zijn je amandelen wel geknipt toen je klein was, dat kan al een oorzaak zijn. De narcose bij kinderen kan ze volledig uit hun gronding halen. Daarmee zeg ik niet dat je geen narcose mag gebruiken maar na de narcose het kind weer in de gronding helpen. Verhuizing in je jeugd, scheiding van ouders, ziekte van ouders, overlijden van dierbaren, het kan allemaal in je systeem zitten wat er pas later uit komt en zorgt dat je in de bekende “burnout” komt of depressief wordt. Je hele systeem vraagt aan je of je de energie wilt schonen zodat je weer verder kunt met je leven. Het vraagt niet “verdoof mij met chemische middelen” Om te beginnen, drink veel water en laat de suikers eens staan. Google wat gezonde recepten en begin je lichaam eens serieus te nemen en niet je smaakpapillen laten regeren, dat is al een goed begin. Een volgende stap is je energie te laten schonen . Met vragen mag je mij altijd mailen.
Met warme groet,
Marianne Looij

20140921_160201


«Terug naar het overzicht