Heremitage
«Terug naar het overzicht

Post traumatisch stress syndroom en hoe kom je er van af.

PTSS is een veelvoorkomende aandoening die door akelige gebeurtenissen het leven van iemand totaal kan beheersen. Binnen de reguliere zorg wordt veelal met medicatie gewerkt om te dempen. Wat is er energetisch aan de hand. Alles wat wij meemaken en voelen wordt via het menselijk energiesysteem het fysieke lichaam binnen gebracht. Onder andere via je chakra’s komt het eigenlijk binnen. Ook al praat je oeverloos over wat er is gebeurt, de opgeslagen energie gaat er helaas niet mee weg. Je kunt misschien wat meer ruimte krijgen maar de “pit” gaat er niet uit.

Mijn ervaring is, dat het trauma zo heftig wordt ervaren omdat het bovenop innerlijk kind stukken zit die door het gebeuren ook getriggerd zijn. In penibele situaties worden we heel vaak het kind wat bang is, om zijn moeder roept. In je leven zijn er altijd wel situaties geweest waar je als kind erg bang bent geweest en je ouders niet direct in de buurt waren. Zo’n simpele situatie kan getriggerd zijn door het gebeuren in het volwassen leven. Het trauma wat ontstaan is gaat pas over als het innerlijk kind eerst geheeld en geschoond wordt en daarna kan het trauma aangepakt worden. Dat trauma zit zowel in de energie als in het fysieke lichaam. Daarom kiezen wij binnen ons praktijkcentrum voor een combinatie van schoning van het energiesysteem waarbij het innerlijk kind trauma en het nieuwe trauma wordt geschoond. Daarna een aantal sessies Helend bewegen (www.helendbewegen.nl) waarbij het fysieke lichaam zich bevrijd van de angsten en emoties. Aansluitend volgt dan één of meerdere coachingssessies waarbij het leven weer op de rit gezet gaat worden en eventuele andere thema’s die ondergesneeuwd zaten onder de grote thema’s die alle aandacht vroegen.

Deze werkwijze noemen wij geestelijke heelkunde. Uitgaande van een gezond lichaam en een gezonde geest. Dat hersenen lichaam zijn en geen geest. Geest betekent mens. Wij wonen in ons fysieke lichaam en zijn niet ons fysieke lichaam. Je bewustzijn is dat wat leeft. Op dat niveau werkt geestelijke heelkunde. Het bewustzijn.

met warme groet,

Marianne Looijvertrouwen


«Terug naar het overzicht