Heremitage
«Terug naar het overzicht

Depressie, wat is dat?

hDepressie is een veelvoorkomende aandoening waarbij de enige reguliere behandeling met medicijnen wordt aangeboden. Er zijn wel wat alternatieve behandelmethoden die leunen tegen de alternatieve geneeswijzen zoals EMDR.
Maar wat is nu eigenlijk een depressie. Iemand voelt zich gehuld in een donkere wolk en ziet niets meer positief. Dan komen we bij het begrip voelen. Waarmee voelen we. Binnen de GGZ zoekt men het allemaal in de hersenen. Maar ik geloof daar niet in. Het is lichaam en geest. Hersenen vallen onder lichaam. Wat is dan de geest? Mijn visie is dat je lichaam door je ouders netjes wordt geproduceerd maar zonder je ziel zou het niet levensvatbaar zijn. Dat wat je ziel genoemd wordt noem ik het menselijk energiesysteem. Dit menselijk energie systeem is dat wat je laat voelen. Als iemand achter je gaat staan en het “voelt niet lekker”. Dat voel je niet met je hersenen maar met je energie. De energie van de ander is van een andere frequentie dan die van jouw. Als je een huis of gebouw binnen loopt geeft het een bepaald gevoel. Dat gevoel is de afstemming van jouw energiesysteem in combinatie met de ruimte waarin je staat. Alles bestaat uit energie en heeft een trilling.
Als je bij oude mensen of zieke mensen op bezoek gaat gebeurt het vaak dat je aan één stuk door zit te geeuwen en je gewoon leeg voelt lopen. Wat er dan gebeurt is dat de trilling van die ander zo laag is dat jouw trilling naar beneden wordt getrokken en de trilling van die ander omhoog. Met als gevolg dat jij moe wordt en de ander opknapt.
Het menselijk energiesysteem functioneert optimaal als het in zijn geheel op zijn plaats zit waar het bedoeld is. Denk hierbij aan een ei en je fysieke lichaam staat mooi in het midden. Er zijn echter een heleboel oorzaken waardoor dat “ei” van zijn plaats gaat. En meestal is dat omhoog. Dat heeft tot gevolg dat het energiesysteem niet meer goed werkt. Je hebt geen gronding meer. Dus de energie wordt vanuit de aarde niet opgeladen en de natuurlijke afvoer wordt verstoord. Alles wat erin komt kan niet weg en gaat boven je hoofd hangen. Tot het moment dat je zegt “ik kan er niets meer bijhebben”. Dat klopt. Vol is vol. Dus ga je even liggen en kan die toeter boven je hoofd zich ontladen.
Als het energiesysteem van zijn plaats is geeft dat een heleboel klachten. Eén van de veel voorkomende klachten is depressieve gevoelens. Je staat niet meer in je kracht. Voelt je somber. Voelt je onaangenaam in je lichaam. Vaak ook koude handen en voeten. Het onderlichaam functioneert minder goed. Zelfs duizelingen en concentratiestoornissen kunnen voorkomen. Om van deze klachten af te komen moet je het dus niet in de hersenen zoeken maar in het energiesysteem. Door de oorzaak op te sporen die in eerste instantie de gronding heeft verstoord, kan de gronding weer worden herstelt. Zodra de gronding is herstelt zullen de sombere en depressieve gevoelens verdwijnen. Met een stukje coaching en lichaamswerk kan iemand weer volledig in zijn kracht komen. Op mijn website staan diverse cases beschreven van mensen die langdurig depressief zijn geweest en met succes behandeld zijn binnen ons centrum. Als mensen vragen hebben over hun specifieke situatie kan dat via email (marianne@heremitage.nl)

Als de antidepressiva de oplossing voor depressieve klachten zouden zijn waren er niet zoveel mensen depressief en zou het aantal zelfmoorden niet stijgen. Mensen voelen niet met hun hersenen maar met hun energie. Een wetenschap die heel wat ouder is dan de reguliere gezondheidszorg. Het dempen van je waarneming via je zenuwstelsel is niet de oplossing maar het onderdrukken van de problemen. Binnen je energiesysteem zit het trauma opgeslagen wat er uit moet om te herstellen. Trauma kan verzoorzaakt worden door niet alleen hele heftige zaken maar ook zoiets als je amandelen knippen. Je gaat als kind onder narcose waardoor je uit je gronding gaat. Heel veel mensen lukt het daarna niet meer goed om erin terug te komen. Inmiddels noemt men mensen die uit hun gronding zijn ook wel HSP. Hoog sensitief. Dat wil zeggen hun energiesysteem werkt niet goed waardoor alles aan geluid, energie, straling veel te hard binnenkomt. Zodra het energiesytseem is hersteld gaan de symptomen over. Iemand kan nog wel gevoelig zijn maar het kunnen hanteren. De methode die wij binnen ons centrum gebruiken is genaamd “Geestelijke Heelkunde” Wij repareren de “Geest”.
Vandaag is er een gala om aandacht te vragen voor depressie. Dit is mijn bijdrage.
Met warme groet,
Marianne Looij
Heremitage Doorn.


«Terug naar het overzicht