Heremitage
«Terug naar het overzicht

de invloed van je voorouders.

voorouderschoningIn heel veel culturen wordt veel aandacht besteed aan de energie van de voorouders. In onze cultuur is dat eigenlijk helemaal verdwenen. De kerk heeft hier een grote rol in gespeeld maar meer dan een keurige begrafenis en vervolgens loslaten is het meestal niet. Als je echter energetisch kijkt zijn er zelfs behoorlijk wat invloeden van de voorouders waar je last van kunt hebben. Als mens op aarde heb je te maken met nogal wat invloeden. Je komt naar aarde met je rugzak geladen met ervaringen die je wilt meemaken. Daarom kom je op de plek terecht waar je de meeste kans hebt dit allemaal te kunnen ervaren. Vervolgens heb je te maken met vorig leven invloeden waar je nog wat mee wilt doen in dit leven. Verder krijg je je opvoeding van je ouders in dit leven en dan komen nog eens de invloeden van de voorouders in dit leven erbij.  Een voorbeeld.

Als je grootouders in het Jappenkamp hebben gezeten dan slaat dit trauma vaak 1 generatie over en komt het tevoorschijn bij het kleinkind. Als ik dan met het kleinkind werk kom ik trauma uit de Jappenkampen tegen terwijl ze er zelf nooit is geweest. Als ik dan de voorouderschoning doe op dat thema dan verdwijnen de klachten. Een ander voorbeeld van erg streng gelovige voorouders waarvan de energie kleverig grijs is kan over een cliënt heen hangen terwijl ze van hun leven nog niet in de kerk geweest zijn. Ook hier biedt de voorouderschoning de oplossing.

Zo zijn er ook generaties achter elkaar die zwaar depressief zijn. Veelal wordt gedacht aan erfelijke afwijking in de hersenen. Maar zoals ik al vaker heb geschreven zijn de meeste depressies van energetische aard. Een derde generatie met dezelfde depressies als de moeder en de oma is van al haar klachten af na een schoning van de voorouders. Het akelige in dit soort situaties is vaak dat je blijft zoeken in de energie van de cliënt. Maar het blijkt dan van “boven”te komen. Als de cliënt geschoond is van deze energie, doorbreekt ze ook dit proces. Haar kinderen zullen er dan geen last meer van hebben. Deze materie vind ik ongelofelijk boeiend en leer nog dagelijks bij over alle mogelijkheden die er zijn. In mijn boek wat ik aan het schrijven ben zal ik hier dieper op ingaan en mijn bevindingen delen.

Weten wie je voorouders waren en wat ze zoal deden is misschien zo gek nog niet. Misschien toch eens je oma of opa raadplegen nu ze er nog zijn.

Met warme groet,

Marianne Looij


«Terug naar het overzicht