Heremitage

Geschiedenis

Op 6 juni 1996 is de Heremitage geopend aan de Zuidsingel 6 in Amersfoort.

heremitage newageIn eerste instantie was de Heremitage een new age winkel zoals dat zo mooi heet. Wij verkochten boeken, CD’s, beelden van boeddha, engelen, en nog veel meer, edelstenen, sieraden, wierook, olieën enz. enz.  Op de eerste verdieping van het pand waren 2 kamers waarin we van alles organiseerden. Sessies, workshops, we hielden open dagen. In de winkel hadden we een informatie hoek waarin iedereen zijn folder kon opbergen in de ordners zodat onze bezoekers op hun gemak in het aanbod van de regio konden snuffelen. Naast een leuke winkel wilde de Heremitage ook informatie punt zijn voor alles wat op dit gebied gebeurde in de regio.

Na twee weken kreeg Marianne Looij de vraag of ze een new age muziekprogramma op de regionale zender in Amersfoort wilde presenteren. Dat aanbod heeft ze aangenomen. Het programma “Impuls” is ruim 2,5 jaar door Marianne gemaakt en gepresenteerd. Het programma duurde 2 uur en daar zat in het eerste uur een interview met iemand die iets te vertellen had over onderwerpen binnen de alternatieve wereld. Dat kon zijn een schrijver, docent, inspirator enz. Verder werd er veel muziek gedraaid en uitleg gegeven hierover. Een weekagenda voor alle activeiten en als afsluiting een meditatie. Op zondagavond van 21:00 tot 23:00 uur kon men luisteren en er mee in slaap vallen.

Naast de winkelactiviteiten organiseerde de Heremitage een dansfeest “op blote voeten en rookvrij”. Voor die tijd een nieuw fenomeen in Amersfoort. Ook dit werd druk bezocht. Verder was er het “nieuwetijds café”.  Maandelijks konden mensen elkaar ontmoeten in een grandcafé in Amersfoort wat dan omgedoopt was tot Nieuwetijds café. Hoe leuk was dit. Jacky van de Berkt heeft deze activiteit doorgezet en omgedoopt tot een soort beurs die nog steeds in Hoogland wordt gehouden.

Na 5 jaar op de locatie Zuidsingel 6 is de Heremitage verhuisd in 2001 naar de Noordewierweg 4-4a in Amersfoort. Een veel groter pand met 7 praktijkkamers en een winkel.

Hier hebben we o.a. ons 10 jarig bestaan gevierd.  Toen nog met onze kleine Caspar. Die onafscheidelijk van mij was.

Marianne voor winkel

Heel wat therapeuten zijn bij ons hun praktijk gestart. Totdat ze voldoende gegroeid waren en vervolgens een vaste ruimte ergens konden huren. Ook de praktijk en opleidingen van Marianne Looij zijn hier gestart. De Heremitage groeide door en zocht uitbreiding voor de opleidingen. Dat werd in 2006 gevonden in de prachtige locatie in Park Randenbroek, villa Randenbroek.

Marianne GebouwHeel erg blij zijn wij met deze locatie. Ruimte voor de workshops en opleidingen en praktijkruimten. Perfect geschikt voor wat wij willen doen. Midden in een prachtig park en geweldig bereikbaar voor iedereen.

Heremitage logo

 

In 2008 is de winkel van de Heremitage verhuisd van de Noordewierweg 4-4a  naar de Arnhemseweg 5a in Amersfoort. Dichtbij het oude centrum van Amersfoort.

Heremitage winkel

Engelen en Edelstenen, boeken e.d. verkochten we daar.

In 2011 en besloot Marianne Looij te stoppen met de winkelactiviteit binnen de Heremitage. Haar aandacht wilde ze focussen op de opleidingen, re-integratie-trajecten en haar praktijk.

De winkel aan de Arnhemseweg werd gesloten en een soort miniwinkel werd ingericht binnen de villa Randenbroek.

etalage heremitage

Er worden nog steeds edelstenen en wat sieraden verkocht aan bezoekers van de Heremitage en cursisten. Er wordt binnen het opleiding centrum veel gewerkt met edelstenen. Ook wordt op afspraak nog steeds stenen uitgetest zoals dat vroeger in de winkel gedaan werd.

De activiteiten van de Heremitage zijn op dit moment de volgende:

Heremitage logo

 

 

 

Binnen het HOC Heremitage Opleiding Centrum worden sinds 2006 een tweetal beroepsopleidingen gegeven. De opleiding Healing & Reading en de specialisatie Energy Coach Professional.

logo opleidingcentrum heremitage

 

 

 

 

Klik voor alle informatie op de pagina Opleiding centrum.

Naast de beroepsopleidingen worden er workshops, trainingen, basisopleidingen, bijscholingen en introductiebijeenkomsten gegeven

In het praktijkcentrum zijn momenteel de praktijk van Marianne Looij en de praktijk Helend Bewegen van Ella van Buren gevestigd. Verder worden er af en toe door derden activiteiten georganiseerd in de villa.

Het park waarin de villa staat is het afgelopen jaar helemaal gerenoveerd. De rust is wedergekeerd gelukkig. De villa wordt echter door de Gemeente Amersfoort te koop aangeboden. Daarom zullen wij een andere locatie zoeken waar wij onze werkzaamheden kunnen voortzetten. Deze locatie hebben wij gevonden en zijn per 15 september 2015 verhuisd naar Landgoed Beukenrode, Beukenrodelaan 2K in Doorn. Een prachtig landgoed met respect voor de natuur. Het schitterende Jachtslot als blikvanger en in het bos een mooi ruim pand waar wij onze intrek in hebben genomen. Goed bereikbaar met openbaar vervoer en de auto. Mooi centraal in Nederland. Onze praktijken en Opleidingen zijn al weer gestart en bruisen van de energie om Geestelijke Heelkunde van hieruit te lanceren.  jachtslot

Geestelijke Heelkunde is een feit. De opleidingen worden nu in Doorn en Haarlem gegeven.  Na 3 jaar Beukenrode, waar we met heel veel plezier gewerkt hebben en heel veel mensen genoten hebben van de mooie omgeving, gaan we toch weer verhuizen. Wij gaan naar een nieuwe locatie aan de rand van de Veluwe, even voorbij Harderwijk. Zoals diverse mensen weten heb ik paarden en de grote wens om ze aan huis te kunnen houden. Naar een plek waar alles samenvalt hebben we gezocht en gevonden. De opleiding Geestelijk Heelkunde  3=1 en de groepen midden-Nederland gaan daar gegeven worden. Er zullen ook activiteiten met paarden volgen en themaworkshops e.d.  Mijn praktijk zet ik daar natuurlijk voort en de praktijk Helend Bewegen gaat ook mee verhuizen.

Onze nieuwe locatie is: Onder de bos 117 in Hulshorst

20180826_154243h

Het prachtige landgoed De Steigerberg is ons  onderkomen geweest vanaf 15 september 2018. Wij hebben er genoten samen met de paarden die daar een zee van ruimte hadden. Helaas werd het landgoed verkocht en waren wij genoodzaakt, nog voordat de ooievaar zijn jongen had, te verhuizen.

Momenteel zijn wij in Barneveld gevestigd op de Stationsweg 48. De opleidingen gaan we op een andere lokatie geven. Daarover later meer. We zitten 4 minuten lopen van station Barneveld Noord.  Dus prima bereikbaar.

Met warme groet,

Marianne Looij